Türkiye’nin 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi “Yılın Projesi” Ödülünü Kazandı

image_6575c1021909e_kVAoeo
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Uraloğlu: ENR Dergisi Tarafından Ödüle Layık Görüldü

Türkiye’nin 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi, dünyanın en prestijli mühendislik ve inşaat yayınlarından biri olan ABD merkezli ENR dergisi tarafından “Yılın Projesi” ödülüne layık görüldü. Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bu ödülün, jürinin tasarım ve inşaat zorlukları, yerel topluluklara sağlanan faydalar, kalite, yenilikçilik ve güvenliğe bağlılık gibi kriterlere göre yapılan genel değerlendirme sonucunda verildiğini belirtti.

Önceki Ödüller ve Başarılar

1915 Çanakkale Köprüsü, daha önce de dünyanın en iyi mühendislik projelerinin seçildiği ENR’nin “Dünyanın En İyi Projeleri” yarışmasında köprü ve tünel kategorisinde birincilik ödülünü kazanmıştı. Ayrıca astrabetting Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu tarafından düzenlenen “Kamu Özel Sektör İşbirliği ve Altyapı Ödülleri” kapsamında çevresel ve sosyal çalışmalarıyla birincilik ödülüne layık görüldü. Toplamda 24 ulusal ve uluslararası ödül kazanan köprü, Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıl Dönümünü Sembolize Eden Bir Proje

Bakan Uraloğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünü sembolize eden çok önemli bir proje olduğunu vurgulayarak, köprünün 3 bin 563 metre uzunluğunda ve toplam  astrabetting giriş geçiş uzunluğunun 4 bin 608 metre olduğunu belirtti. Ödül töreni 19 Aralık’ta çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

1915 Çanakkale Köprüsü, inşaatı sırasında ENR dergisinde 10 sayfalık özel bir bölümde yer almış ve köprünün 318 metre yükseklikten çekilen fotoğrafları derginin kapağında yer almıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver