Türkiye’nin Doğal Gazda LNG Yatırımları ve İthalatında Artış

image_66373f1ff30c7
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZBİR Başkanı Arslan, Avrupa’da LNG Ticaretinin Öneminin Arttığını Belirtti

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Arslan, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arslan, Avrupa ülkelerinde yıllık 450 milyar metreküp düzeyindeki doğal gaz ihtiyacının yüzde 40’ının LNG olarak karşılandığını belirtti.

Avrupa’da LNG Ticaretinde Artış Bekleniyor

Arslan, Avrupa’nın LNG ithalat kapasitesini 250 milyar metreküp, boru gazı ithalat kapasitesini ise 50 milyar metreküp artırmasının hedeflendiğini söyledi. Avrupa’da Rus gazına bağımlılığın azaltılması ve ABD LNG’sinin payının artmasıyla ilgili de bilgi verdi.

Türkiye’nin LNG İthalatı ve Üretim Kapasitesi

Arslan, Türkiye’nin doğal gaz ithalatının yüzde 30’unun LNG formatında karşılandığını belirtti. Türkiye’nin doğal gaz üretim kapasitesinin Sakarya Doğal Gaz Sahası ile artış gösterdiğini ve geçen yıl 900 milyon metreküp doğal gaz ihraç ettiğini aktardı.

Türkiye’nin Doğal Gazda Arz-Talep Köprüsü Rolü

Arslan, Türkiye’nin doğal gazda arz-talep köprüsü olarak konumlandığını vurgulayarak, Rusya ve Azerbaycan’dan gelebilecek doğal gazı en hızlı ulaştırabilecek bir konumda olduğunu belirtti. Türkiye’nin komşularıyla doğal gaz ticaret imkanını geliştirebileceğini ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver