Türkiye’nin En Büyük Danışma Hattı ALO 181 Vatandaşlara Yardım Elini Uzatmaya Devam Ediyor

image_65b6359b6f2de_zoKj7M
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ALO 181 Hattı Zorlu Sorunlara Çözüm Buluyor

Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2013 yılında hayata geçirilen ALO 181 hattı, vatandaşların kentsel dönüşüm, tapu ve kadastro ve çevresel konularla ilgili sorunlarına çözüm bulmayı sürdürüyor. Hattı arayan vatandaşlara bakanlık yetkilileri tarafından cevap verilerek, konular ilgili kuruluşlara iletiliyor. 24 saat hizmet veren çağrı merkezi geçen yıl 1 milyon 183 bin 924 kez arandı.

Artan Yoğunluk

2022 yılına göre, 6 Şubat’taki depremin ardından oluşan yoğunluk nedeniyle çağrı sayısı %58 arttı.

Kentsel Dönüşümde Artış

Kentsel dönüşümle ilgili soruları içeren çağrılar %264 arttı. Arayanlar, genellikle “yerinde dönüşüm”, “riskli yapılar”, “Yarısı Bizden kampanyası”, “rezerv alanlar”, “kira ve faiz destekleri”, “yeni kentsel dönüşüm yasası” gibi konular hakkında bilgi almak istedi.

En Çok İstanbul’dan Soru Geldi

Çağrılar bölgesel olarak incelendiğinde en çok çağrı yüzde 24 ile Akdeniz Bölgesi’nden geldi. İstanbul, 141 bin 407 çağrıyla hattın en fazla arandığı il oldu.

Vatandaşların Memnuniyeti ve Çevre Koruma

ALO 181 hattına yönelik vatandaş memnuniyeti %91’e ulaştı. Ayrıca, çevre kirliliği şikayetleri sonucunda çevre mevzuatına aykırı işlem yaptığı tespit edilen işletmelere 98 milyon 150 bin 343 idari yaptırım uygulandı.

Bakan Özhaseki’nin Açıklamaları

Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ALO 181’e gelen her çağrıyı dikkatle dinlediklerini ve öneri ve talepleri not aldıklarını belirtti. Bakan Özhaseki, “Her talebi çözüme ulaştırana kadar hızlı bir şekilde takip ediyoruz. Bu bakımdan ALO 181 Türkiye’nin en interaktif ve en çözüm üreten danışma hattı. İnşallah vatandaşımızla daha güçlü irtibatlar kurarak sorunlara hızlı bir şekilde çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver