Türkiye’nin Gururlarından Yusuf Subaşı

YusufSubaşı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yaşayan Yusuf Subaşı son günlerde sosyal medya tarafından konuşulmaya devam ediyor. Çünkü Yusuf Subaşı ülke için büyük bir gurura imza attı. Kendisi ülkemizin de katıldığı dünya şampiyonasında derece elde ederek başarısını belli etti. Ülkemizin nadide sporcularından biri olarak çok daha büyük başarılara imza atmaya da devam edecek gibi. Genel olarak beklenen başarı seviyesiyle de farkını belli ediyor. Kendisi şu anda ülkede spor alanında konuşulan değerli isimlerden biri olarak tanınıyor. Bitlis’ten bir dünya başarısına uzanan hikayesi de aslında hiçbir şeyin imkânsız olmadığının kanıtı.

Yusuf Subaşı uzun zamandır savunma sporları için çalışmalara devam ediyordu. Sıkı antrenman ve disiplinle beraber de şampiyonaya katıldı. On yedincisi düzenlenen Kempo Savunma Sporları Dünya Şampiyonası içerisinde başarılarını öne çıkardı. 68 ülkeden 840 sporcunun katıldığı yarışta unutulmayacak bir başarıya da imza attı. Yusuf Subaşı ülkenin mutluluğunun nedeni olarak katıldığı şampiyonada +60 kg için dünya ikincisi ilan edildi. Yurdumuz için elde edilen bu başarı hem savunma sporu hayranlarını hem de tüm ülkeyi mutlu etti.

25-31 Ekim aralığında gerçekleşen 17. Kempo Savunma Sporları Dünya Şampiyonası Antalya’da gerçekleşti. Yurdumuzda yapılan şampiyonada madalyanın yurdumuzda kalması da büyük bir gurur kaynağı. Daha nice büyük başarılara hazırlanacağı bilinen, herkes tarafından desteklenen Yusuf Subaşı yarış içerisinde de ön plandaydı.

17. Kempo Savunma Sporları Dünya Şampiyonası’nda Üstün Başarı

MMA /Full Kontak) kategorisi içerisinde yarışan Yusuf Subaşı beklenen başarıyı ortaya koydu. Hedefleri içerisinde yer alan bu başarıyla da adını tüm dünyaya duyurmuş oldu. Sporcunun başarılı, disiplinli ve çevik olmasından kaynaklı olan sonucu da spor tarihine yazılabilecekler arasında. Bitlis’ten Antalya’ya uzanan ve tüm dünyaya etkileyen başarısı oldukça değerli. Hem düğer sporculara örnek olması hem de kendi başarılarını ilerletmesiyle beraber de ön plana çıkıyor. Yarış içerisindeki motivasyonu, inancı ve duruşuyla da bir sporcuda bulunması gereken özelliklere sahip olduğu görülüyor.

Bundan sonrası için çok daha büyük hedefleri olan Yusuf Subaşı, şampiyona esnasında kolay şartlara sahip değildi. Şampiyona esnasında kolunun çıkmasına rağmen de yarışı bırakmadı. Çıkan koluna rağmen başarılı olabileceğini de herkese göstermiş oldu. Bu yüzden sahip olduğu başarı oldukça kıymetli. Zorluğun derecesine rağmen güçlü olabileceğini ve inancını da kanıtlamış oldu.

Yusuf Subaşı Zor Şartlara Karşı Koydu

Yusuf Subaşı’nın antrenörü de yarış bitiminde bazı açıklamalarda bulundu. Subaşı’nın yarış esnasında zor şartlarda başarılı olduğunu aktardı. Kolunun çıkmasına rağmen yarışı bırakmaması da belirttiği detaylar arasındaydı. Çok iyi bir çalışmayla beraber bu noktaya geldiklerini daha nicelerinin başarılabileceğini aktarmayı unutmadı. Ülkesinin ve Bitlis’in gurur olan Yusuf Subaşı için çok daha iyi başarıların kapıda olduğunun sinyali de antrenörü tarafından verildi. Antrenör Cihan Kaylan çalışmalarına destek olduğu sporcusu için de güzel dileklerde bulundu. Tüm ülke kendisinin başarısının farkında ve daha iyilerinin uzakta olmadığını da biliyor.

Yusuf Subaşı Yeni Hedeflere Koşuyor

Antrenörü gibi kendisi de küçük bir açıklama yapan Yusuf Subaşı aldığı başarıdan dolayı oldukça sevildi. Bu gurura sahip olmak ve ülkesinin başarılarından biri olarak anılmaktan da bir hayli sevinçli. Konuşmaları içerisinde de tüm bu detaylara yer veriyor. Bulunan zor şartlara rağmen başarının elde edilebileceğini gösterdiğini söylüyor. Ayrıca aldığı sonucun kendini kickboks alanında kanıtlamış bir hocayla çalışmak olduğunu da ekliyor. Yusuf Subaşı hocasının her dediğini yaptığını ve disiplini çalıştığını da söylüyor. Bir sporcuda bulunması gereken özelliklere sahip olan, ülkesinin umutlandığı isimlerden biri. Bundan sonra hayali de Türk bayrağını hemen her platformda kaldırabilmek olarak belirliyor. Yusuf Subaşı gençlerin ilham kaynağı olmakla beraber, gelecek başarılarına hazırlanmaya devam ediyor.

Bu Yazıya Tepki Ver