Türkiye’nin İlk Kadın Pilotu Sabiha Gökçen’in İzinde: Kadın Pilot Adayları Gurur Veriyor

image_65fd839a559f2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabiha Gökçen’in Doğum ve Ölüm Yıldönümünde Kadın Pilotlar Gurur Veriyor

Türkiye’nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen’in hem doğum hem de ölüm günü olan 22 Mart, her yıl artan sayıda kadın pilot adayının gurur kaynağı olmaya devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi Pilotaj bölümünde eğitim alan kadın pilot adayları, Sabiha Gökçen’in yolunda ilerleyerek Türk bayrağını gökyüzünde dalgalandırmaya devam ediyor.

Kadın Pilotlar Türkiye’de Havacılık Sektöründe Yerlerini Güçlendiriyor

Türkiye’de havacılık denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Sabiha Gökçen’in doğum ve ölüm yıldönümü olan 22 Mart, Türk havacılığına yön veren önemli isimlerden biri olan Gökçen’in mirasını sürdürmek isteyen kadın pilot adayları için önemli bir tarih olarak kabul ediliyor. Günümüzde Türkiye’deki 14 bin pilotun %8’i kadınlardan oluşurken, Bahçeşehir Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nde kız öğrenci oranı %23’e ulaşmış durumda.

Kadın Pilot Adayları Gökyüzünde İz Bırakıyor

Bahçeşehir Üniversitesi Pilotaj Bölümü öğrencileri, teorik ve uçuş eğitimlerini tamamlayarak hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor. Üniformalarını giyip kokpitte yerlerini alan kadın pilot adayları, aldıkları eğitimlerin ardından hedeflerine ulaşmak için gökyüzünde süzülerek uçuşlarını gerçekleştiriyor. Bahçeşehir Üniversitesi Pilotaj Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Tüzün Tolga İnan, “2021 yılında 12 bin 700 olan pilot sayısı 14 binin üzerine çıktı. Bu sayının %8’i kadınlardan oluşuyor” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin her yıl bin 500 pilot ihtiyacına dikkat çeken İnan, kız öğrenci sayısının da hızla arttığını vurgulayarak kadın pilotların havacılık sektöründeki önemine dikkat çekti.

Bu Yazıya Tepki Ver