UEFA Ülke Puanı Klasmanında Türkiye İlk 10’a Girebilecek

image_657c4df793750_8N3agu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, İskoçya ve Çekya Şampiyonlar Ligi’ne Takım Gönderme Hakkı Kazanabilir

2025-2026 sezonunda UEFA ülke puanı klasmanında ilk 10’a girecek ülkeler, Şampiyonlar Ligi’ne direkt takım gönderme hakkı elde edecek. Şu anda Türkiye 37,1 puanla 9. sırada yer alırken, İskoçya 35,85 puanla 10. sırada ve Çekya 34,55 puanla 11. sırada bulunuyor.

Türkiye, 2 takımıyla temsil edilecek

Türkiye bu sezon 4 takımla Avrupa macerasına başladı ancak grup maçları sonrasında sadece 3 takımı kaldı. Galatasaray ve Fenerbahçe, gelecek eleme turlarında Türkiye’yi temsil edecek.

İskoçya’da Rangers yoluna devam ediyor

İskoçya’da ise sadece Rangers grup maçlarını geçerek yoluna devam etme hakkı kazandı. Rangers, Avrupa Ligi’nde direkt olarak son 16 turuna çıkacak.

Çekya’da 3 takım sahne alacak

Çekya’da ise Slavia Prag ve Viktoria Plzen Avrupa Ligi’nde, Sparta Prag ise Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele edecek. Slavia Prag ve Viktoria Plzen direkt olarak son 16 turuna çıkarken, Sparta Prag play-off turunda mücadele edecek.

Türkiye, İskoçya ve Çekya Arasındaki Puan Farkları

Müsabakalarda galibiyete 2, beraberliğe 1 puan verilirken, alınan puanlar ülke adına turnuvalara katılan toplam takım sayısına bölünüyor. Bu nedenle Türkiye ile İskoçya arasındaki puan farkı 3 galibiyet, Türkiye ile Çekya arasındaki puan farkı ise 5 galibiyete denk geliyor.

Türkiye Son 21 Yılın En İyi Performansını Sergileyebilir

Uzun bir süre 10 ila 12. sıralarda yer alan Türkiye, son iki sezonda elde edilen başarılı sonuçlarla üst sıralara yükseldi. Geçen sezonu 12. sırada bitiren Türk takımları, bu sezon performansını sürdürerek 9. sıraya yerleşti. Eğer bu pozisyonunu korumayı başarırsa, Türkiye son 21 yılın en iyi performansını sergilemiş olacak. 2001-2002 sezonunda 8. sırada yer alan Türkiye, şimdi daha da yukarılara tırmanma şansı elde etmiş durumda.

Bu Yazıya Tepki Ver