ULAK Haberleşme AŞ, Milli Teknoloji Çözümlerini Mobil Dünya Kongresi’nde Tanıttı

image_65e86bd13d195
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ULAK Haberleşme AŞ, Barselona’da Yenilikçi Teknolojilerini Sergiledi

ULAK Haberleşme AŞ, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde son dönemde geliştirdiği milli teknoloji çözümlerini tanıttı. Şirket, geniş alan ağ altyapılarını daha güvenli, yönetilebilir ve düşük maliyetli hale getiren uMAYA SD-WAN gibi çözümlerle dikkat çekti.

uMAYA SD-WAN: Türkiye’nin İlk Milli Ağ Çözümü

uMAYA SD-WAN, merkezi yönetim, ağ soyutlama, ağ otomasyonu, artırılmış siber güvenlik gibi fonksiyonları içeren Türkiye’nin ilk ve tek milli ağ çözümü olarak fuarda ilgi gördü. Sistem Mühendisliği Müdürü Ali Akçay, ürünün geniş ağ altyapılarında kullanılan bir yönetim ve siber güvenlik çözümü sunduğunu vurguladı.

Yapay Zeka ve Bulut Tabanlı Çözümler Ön Planda

Akçay, uMAYA SD-WAN‘ın yaklaşık 5 yıldır Türkiye ve dünyada bir ağ çözümü olarak sunulduğunu belirterek, yapay zeka ve bulut tabanlı çözümlerin fuarlarda öne çıktığını dile getirdi. Şirketin global rakiplerle yakın düzeyde olduğunu ve teknik olarak avantajlı özellikler sunduğunu ifade etti.

Yapay Zeka Destekli Siber Güvenlik

Akçay, siber güvenliğin gün geçtikçe farklılaşan bir konu olduğunu belirterek, yapay zeka tabanlı yöntemlerin bu alanda önemli olduğunu vurguladı. ULAK Haberleşme olarak SD-WAN ürününde yapay zekayı siber güvenlik katmanında yoğun olarak kullanmayı hedeflediklerini söyledi.

Uçtan Uca Güvenli Haberleşme

SD-WAN‘ın uçtan uca siber güvenlik sağladığını belirten Akçay, ürünün farklı şebekeleri bir arada kullanarak kesintisiz hizmet erişimi sağladığını aktardı. Kriptolama ve diğer güvenlik fonksiyonlarıyla trafiği izleme konusunda da önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver