Uluslararası Jeotermal Enerji Kongresi ve Fuarı Başlıyor!

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal ve uluslararası jeotermal sektör paydaşlarını bir araya getirecek Uluslararası Jeotermal Enerji Kongresi ve Fuarı (IGC Türkiye 2019) yarın İzmir’de düzenlenecek.

IGC Türkiye’den aktarılan açıklamaya göre, bu yıl dördüncüsü yapılacak kongrede Türkiye’nin jeotermal pazarında yer alan ulusal ve uluslararası oyuncular ile çeşitli dernekler bulanacak.

Kongrede, Türkiye’de jeotermal enerjinin gelişimi ve geleceği, yatırımlardaki fırsat ve zorluklar, finansman ve destek mekanizmaları, çevresel etki ve CO2 kullanımı, elektrik üretimi, ısı kullanımı ve rezervuar yönetimi gibi çeşitli mevzular için oturumlar açılacak. Kongreyi, Avrupa Jeotermal Enerji Konseyi (EGEC) 6 Ekim’de düzenlenecek bir çalıştayla iş birliği yapılacak.

Kongrenin ikinci gününde ise, aralarında Türkiye’den kamu temsilcileriyle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Dünya Bankası’ndan yetkililerin de bulunduğu katılımcılar sunum gerçekleştirilecek. Hizmetlerini ve ürünlerini katılımcıya çok sayıda firma sergi alanında yer alacak.

Manisa’daki Özmen-3 Jeotermal Enerji Santrali’nin ziyaret edileceği Egesim-Geothour saha gezisi etkinliği ise kongrenin son gününde gerçekleştirilecek.

Bu Yazıya Tepki Ver