Unisalver Organomineral Gübre Dendiğinde Akla Gelen İlk Marka

2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Türkiye topraklarının neredeyse tamamına yakınının organik madde açısında içeriği yetersiz, organik madde hem sürdürülebilir tarım hem de toprak verimliliği açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Topraklardaki olumsuzluğu ortadan kaldırabilmek için son yıllarda organomineral gübrelere olan önem artmış durumda.

Organomineral gübre dendiğinde Türkiye’de akla gelen ilk marka olan Unisalver tarafından üretilen gübre çeşitleri bitki yetiştirme konusunda birçok farklı avantajı bünyesinde barındırır.

Yeni Nesil Gübre

Mineraller ve organik maddelerin bir araya gelmesiyle oluşan gübre çeşitlerinin yararları arasında öne çıkan toprağı iyileştirmesidir.

Bitki verimini arttıran hava ve toprağın bereketi açısından önem kazanan sıvı gübre çeşitleri içerisinde azot, potasyum, fosfor, kalsiyum, kükürt ve çinko elementlerinin bulunması aynı zamanda organik maddeler olan hümik ve fulvik asit olması mineral çeşitlerinin zenginleşmesini kapsıyor.

Türk çiftçisi tarafından yeni nesil gübre olarak tanımlanan Unisalver gübreleri bilinçsiz tarım uygulamaları yüzünden verimi azalan arazileri zenginleştirmek ve ürünlerin ihtiyacı olan mineralleri toprağa geri vermek için geliştirildi.

Organomineral Gübre Kullanımının Faydaları

Organik maddelerin toprağı iyileştirici özelliği ile birlikte minerallerin faydaları tek bir gübrede toplandı. Gübre çeşitleri toprağın kalitesini büyük oranda arttırmakla kalmıyor aynı zamanda yapısını da geliştiriyor.

Topraktaki organik madde oranı yükselirken aynı zamanda bitkinin canlı kalması sağlanıyor. Tüm bunların yanı sıra erozyonu önlemesi de organik gübre faydaları arasında önemli bir yere sahip.

https://www.unisalver.com.tr/

Bu Yazıya Tepki Ver