Usta Oyuncu Mehmet Esen, CHP’den Belediye Başkanlığı Aday Adayı Oldu

image_656af31a47761_MNtrgS
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİSK’e bağlı Sine-Sen Genel Başkanı ve usta oyuncu Mehmet Esen, yerel seçimler için siyasete adım attı. Esen, 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’den Adalar Belediye Başkanlığı aday adayı olduğunu duyurdu.

Esen, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “CHP Adalar Belediye Başkanlığı için Disk Sine-Sen Genel Sekreterimiz Galip Görür ve sendika Avukatımız Derya Yaman ile aday adaylığı başvurumu yaptım. Bu onurlu güzel yolculukta sizlerin fikirleri ve desteği bana ışık olacak.” şeklinde konuştu.

Mehmet Esen, sanata olan yatkınlığıyla bilinen bir isim. Ankara Atatürk Lisesi’nde okurken tiyatroya olan ilgisini sürdüren Esen, Ankara Deneme Sahnesi’nde eğitim aldı ve kadroya katıldı. Usta oyuncu, daha sonra Devrimci Ankara Sanat Tiyatrosu’na (DAST) girdi.

Esen, Haldun Taner’in yönlendirmesiyle meddahlık kariyerine başladı ve Münir Özkul’un çırağı olarak çalıştı. Daha sonra Dostlar Tiyatrosu’nda oynamaya başladı ve büyük başarılar elde etti. Berlin’de Alman ve Türk tiyatrolarında yönetmen ve oyuncu olarak çalışmalar yaptı. Ayrıca 2021 yılında kendi filmi olan “Yapayalnız”da başrol oynadı ve Montreal Film Festivali’nde “en iyi erkek oyuncu” ödülünü kazandı.

Mehmet Esen, siyasete atılıp aday adayı olduğuyla ilgili açıklamasında, sanat yaşamındaki deneyimlerinin ve birikiminin Adalar Belediye Başkanlığı için önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver