Uykusuzluğa Son Veren Beslenme Önerileri

image_65e459fb83456
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baharatlı Yiyeceklerden Uzak Durun

Uyku uzmanları, baharatlı yiyeceklerin uykusuzluğun en önemli nedenlerinden biri olduğunu belirtiyor. Baharatlı yiyecekler, özellikle reflü sorunu yaşayanlar için uykunun düşmanı olabilir.

Pizza ve Domates Tüketimine Dikkat

Domates ve pizza gibi yiyeceklerin, reflü sorununu tetikleyerek uykusuzluğa neden olabileceği uyarısında bulunuluyor. Bu tür yiyeceklerin yatmadan en az üç saat önce tüketilmemesi öneriliyor.

Hamburgerleri Öğle Yemeğinde Tüketin

Et ağırlıklı yiyeceklerin sindiriminin uzun sürdüğü ve asit reflüsünü tetikleyebileceği belirtiliyor. Bu nedenle hamburger gibi yiyeceklerin öğle yemeğinde tercih edilmesi ve mümkünse sebzelerle birlikte tüketilmesi öneriliyor.

Gece Dondurma Keyfine Son

Yüksek şeker içeriği bulunan atıştırmalıkların gece geç saatte tüketilmesinin uykuyu engelleyebileceği uyarısı yapılıyor. Özellikle çikolatalı dondurmanın yatmadan önce tüketilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Yatmadan Önce Süt İçmeyin

Yatmadan önce süt içmenin reflüyü tetikleyebileceği ve uykuyu engelleyebileceği belirtiliyor. Süt içilmesi gerekiyorsa, laktoz içermeyen alternatiflerin tercih edilmesi öneriliyor.

Nane Tüketimine Dikkat

Nanenin reflüyü tetikleyebileceği ve uykusuzluğa neden olabileceği ifade ediliyor. Bu nedenle yatmadan önce nane tüketiminden kaçınılması gerektiği belirtiliyor.

Sağlıklı Beslenme Önerileri

Esmer pirinç, mercimek, tam buğday ekmeği gibi lif oranı yüksek karbonhidratların yanı sıra tavuk ve balık gibi proteinlerin tercih edilmesi ve yatma saatine yaklaştıkça öğünlerin küçültülmesi öneriliyor. Gece geç saatlerde atıştırmalık tüketilecekse 300 kalorinin altında olması tavsiye ediliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver