Uzmanın Tavsiyeleriyle Sağlıklı Beslenme Rehberi

image_65eee61f48479
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de Yaşayan Uzmanın Verdiği Sağlıklı Beslenme Tavsiyeleri

Michael Mosley, sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler için tercih edilebilecek yiyecekleri açıklıyor. Beş sebzeyi tercih eden Mosley; brokoli, ıspanak, karnabahar, salatalık ve patlıcan‘ın sindirime yardımcı olduğunu ve kolesterolü ile Tip 2 diyabet riskini düşürdüğünü belirtiyor. Bu sebzeler ayrıca birçok vitamin, mineral ve fitokimyasal içeriyor.

Zeytinyağının Önemi

Mosley, zeytinyağının oleik asit, omega-3 yağ asitleri ve polifenoller gibi antiinflamatuar bileşikler içerdiğini vurguluyor. Zeytinyağının depresyon, bağırsak sağlığı, kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma gibi birçok faydası bulunuyor. Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, günde yarım çorba kaşığından biraz fazla zeytinyağı tüketen kişilerin diğerlerine kıyasla %19 daha düşük ölüm riskine sahip olduğunu gösterdi.

Tam Yağlı Süt Ürünleri Tavsiyesi

Mosley, yoğurt ve süt tüketirken tam yağlı olanlarını tercih etmenin önemine dikkat çekiyor. Tam yağlı süt ürünlerinin omega-3, yüksek düzeyde protein, B-12 Vitamin ve iyot gibi besinleri içerdiğini belirterek, bunların bilişsel gerilemeyi yavaşlattığını, kaygıyı azalttığını ve metabolizmayı hızlandırdığını söylüyor.

Kabuklu Yemişler ve Yağsız Proteinler

Mosley’in listesinde badem, kaju fıstığı, fındık, antep fıstığı, balık, hindi, tavuk göğsü ve tofu gibi yiyecekler de yer alıyor. Yağsız protein açısından zengin bir diyetin kilo kontrolüne yardımcı olduğunu, kas kütlesini artırdığını ve kemik sağlığı için önemli olduğunu belirtiyor.

Bu Yazıya Tepki Ver