Uzungöl’de gergin gece! Vatandaşlar yolları barikatlarla kapattı!

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’un Çaykara ilçesinde Karadeniz’in gözde turizm merkezlerinden Uzungöl’de, imar barışına aykırı 112 kaçak yapıdan 95’i için yıkım, 17’si için de traşlanması yönünde karar alındı.

Ekipler, bu yapılar ile ilgili alınan kararı uygulamak için gece yarısı harekete geçti. Yıkım ekipleri jandarma eşliğinde Uzungöl’e doğru yola çıktı. Ekiplerin yola çıktığını haber alan vatandaşlar, araçları ile barikat kurarak yolu ulaşıma kapattı.

Ekiplerin geçişine izin vermeyen vatandaşlara polis TOMA ile su sıkarak müdahale etti. Güvenlik güçleri ile yıkım ekiplerini engelleme çalışan vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

Yıkımı ertelemek isteyen vatandaşlar ve güvenlik güçleri arasında gerginlik büyürken, çok sayıda vatandaş çıkan olaylarda gözaltına alındı.

AW889239_06

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliği, Çaykara ilesindeki turizm merkezi Uzungöl’de, imar barışına aykırı kaçak yapıların yıkımına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Çaykara ilçesi; Uzungöl bölgesinde yıkım kararı verilen 48 yapı tamamen, 17 yapı ise kat eksiltmesi şeklinde olmak üzere toplam 65 yapının 23 Aralık 2019 günü saat 06.00 itibariyle yıkımına başlandı” denildi.

AW889239_05

Bu Yazıya Tepki Ver