Van kedilerinin dünya çapında popülerliği arttı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Yüzüncü Sene Üniversitesi (Van YYÜ) bünyesinde bulunan Van Kedi Villası’nda bakımı özenle yapılan ‘Su’ ve kardeşi ‘Başak’ isimli kediler, İstanbul’da düzenlenen milletlerarası güzellik yarışmasında 15 bambaşka ülkeden yaklaşık 200 kedi ırkı arasında bütün ödülleri alarak iyi bir derece elde etmişti. En iyi dereceyle dönen kardeş kediler, Van Kedi Villası’ndaki kedilere olan ilgiyi de artırmış oldu. Cana yakınlığı, beyaz ipeksi kürkü, aslan yürüyüşü, tilki kuyruğuna eş uzun ve kabarık kuyruğu, değişik göz renkleri ve suya düşkünlüğüyle kentin en kayda değer değerlerinden olan Van kedileri, birincil defa katıldıkları milletlerarası bir yarışmada en iyi ödüllere değer görüldü. Van kedilerinin popülerlik seviyesinin artması, milletlerarası anlamda kentin tanıtımına büyük katkı maddesi sağlamaya başladı.

“VAN KEDİSİ ÇOK POPÜLER ÜLKÜ GELDİ”

Van Kedisi Araştırma ve Tatbik Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, birincil defa katıldıkları milletlerarası yarışmayla birlikte Van kedilerinin popüler ülkü geldiğini belirtti. Van Kedi Villası’na gelen ziyaretçi sayısında ciddi bir artış yaşandığını açıklayan Kaya, “Van kedisi birincil kez uluslararası bir güzellik yarışmasına katıldı. Bu yarışma ise bizim için fazla önemliydi. Van kedileri bizim için en güzeller, lakin bunun milletlerarası düzeyde tescillenmesi sevinç kaynağı oldu. Yarışmaya Su ve Başak isimli iki kardeş kediyle katılmıştık. ‘Su’ isimli kedimiz bu yarışmada birinci oldu. Birincilikle birlikte Van kedisi çok popüler işik halkasi geldi. Van Kedi Villası’na gelen ziyaretçi sayısında saygın düzeyde bir artma oldu. Her gelen ziyaretçi Su ve Başak isimli kedileri soruyor. Biz de Su çok. Bizim tüm kedilerimiz derecelik güzel kedilerdir. Ama medyatik olan Su isimli kedimiz ziyaretçi çekiyor” dedi.

Van kedilerinin kentle özdeşleştiğini ve kentin tanıtımına büyük katkı maddesi sağladığına uyarı çeken Kaya, “Dolayısıyla bu keza Van’ın tanıtımına ayrıca turizmine ayrıca de insanların Van’a gelmesi için en önemli sebeplerden oldu. İnsanlar güzellikleri uygun görmek istiyor. Bu da Van’ın ekonomisine katkı sağlayacak bir potansiyel ve kültürel mirastır” diye konuştu.

Ara tatil döneminde Van Kedi Villası’nda fazla sayıda ziyaretçi ağırladıklarını anımsatan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ziyaretçi profilimiz aileler, çocuklar ve kente gelen yerli turistlerden oluşuyor. Dolayısıyla da ara tatilde ziyaretçi sayımız fazla fazlaydı. İnsanların çocuklarına hayvan sevgisini aşılamaları, Van’da ziyaret edilecek yerler aralarında Van Kedi Villası’nın gelmiş olması bilhassa tatil günlerinde ziyaretçi sayımızı artırıyor.”

Kaynak: İHA

Bu Yazıya Tepki Ver