Varis Nedir, Hangi Belirtileri Gösterir

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Varis çoğunlukla bacak bölgelerinizde, deri altında görünen damarlardır. Bu damarlar genişlediği için daha görünür olmaktadır. Zamanla ilerleyen varisler tedavi edilmemesi durumunda bacaklarınızın büyük kısmında görülebilirler. Görüntünüzü bozacak bu rahatsızlık daha çok kadınlarda görülmektedir ve gerek görüntüyü bozduğu gerekse sağlığa zararlı olduğu için varis tedavi gerektirmektedir.

Belirti olarak varisler kaşınma, kramplar, ağrı, kanama olarak kendisini gösterebilir. Bununla birlikte bacaklarınızda morarma, ağrı ve çok bir şey yapmasanız dahi yorulmanıza da sebep olmaktadırlar.

Bahsi geçen belirtileri kendisinde varis bulunan herkes görmemektedir. Varisler herkes için ciddi sorunlara yol açmayan ancak ilerlemesi durumunda tedavi olunmazsa sürekli ilerlemeye devam bir rahatsızlıktır.

Varis tedavisi ile kalıcı çözüme ulaşılabilir mi, tedavi olunmazsa ne olur?

Kullanacağınız varis tedavisi sizi kalıcı çözüme götürebilir.

Tedavi olmadığınız takdirde vücudunuzdaki varisler sürekli olarak ilerlemeye devam edecektir. Bundan kaynaklı olarak varisin ortaya çıkardığı belirtiler her geçen gün artacak ve daha çok sorun yaşamanıza sebep olacaktır. Varisler kendi kendilerine geçmediği için alacağınız tedavi daha uzun sürecektir. Geciktirdiğiniz tedaviler alacağınız tedavileri zorlaştırmaktadır.

Tedavi yöntemleri için cerrahi müdahaleler ve ameliyatsız tedavi yöntemleri mevcuttur. Cerrahi müdahaleler damarların çıkarılmasına dayalı yöntemlerdir. Ameliyatsız tedavi yöntemleri ise daha pratik yöntemlerin kullanılması ile sonucu hedefler.

Ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri daha mı kolaydır?

Ameliyatlı yöntemler çoğu zaman tedavi süreci gerektiren ve bu tedavi sürecinin uzun olduğu yöntemlerdir. Ameliyatsız olarak kullanılan daha modern yöntemlerse sizi bu tip sorunlardan büyük oranda kurtarır.

Cerrahi müdahale ile varislerinizden kurtulduğunuz takdirde iyileşme süreniz daha uzun olacaktır. Bunun yanında vücudunuzda izler kalabilir ve daha zorludur. Ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerini kullanarak bu sorunları kolaylıkla aşabilirsiniz. Ameliyatsız varis tedavisine örnek olabilecek skleroterapi yöntemi sizin varislerden birkaç dakika içerisinde kurtulmanızı sağlayabilir. Bu yöntem sonucunda herhangi bir iz kalmadığı gibi iyileştirilen hastalıklı damarlar bir daha eski haline de dönmemektedir.

Kullanılan skleroterapi ve benzer ameliyatsız tedavi yöntemleri sayesinde tedavi bitimi sonrası oldukça kısa süreler içerisinde normal yaşamınıza geri dönebileceksiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver