Veliler Artık E-Devlet Üzerinden Öğretmen Randevusu Alabilecek

image_660667cd8d5dc
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı, veli-öğretmen görüşmeleri için dijital randevu sistemi getiriyor. Öğretmenlerle randevu almak artık daha kolay olacak!

Yeni Dijital Uygulama: Veli Randevu Sistemi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in önerisi üzerine MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen “veli randevu sistemi”, velilere büyük kolaylık sağlayacak. Artık veliler, çocuklarının eğitim durumunu görüşmek istedikleri öğretmenlerle online olarak randevu alabilecekler.

Nasıl Çalışıyor?

Yazılım uzmanları tarafından geliştirilen sistemde, öncelikle okul yöneticileri öğretmenlerin uygun zaman dilimlerini belirliyor. Veliler, okulun internet sitesine e-devlet kullanıcı bilgileriyle giriş yaparak öğretmenlerin boş zaman dilimlerine randevu talebinde bulunabiliyorlar.

Randevu Talepleri ve İptalleri

Veli-randevu sistemi, velilere randevu taleplerini önceden gönderme imkanı sunuyor. Randevu alınacak haftanın cuma gününe kadar sistem açık tutulacak ve aynı gün öğleden sonra öğretmenlere randevu saatleri bildirilecek. Veliler, sistem üzerinden aktif ve eski randevularını görüntüleyebilecek ve iptal edebilecekler.

Bu Yazıya Tepki Ver