Venezuela’da Devlet Başkanlığı Seçimi İçin 13 Aday Kabul Edildi

image_6603b68d9123a
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Başkanı Nicolas Maduro da Adaylar Arasında

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) Başkanı Elvis Amoroso, devlet başkanı seçimi için adaylık başvurusu kabul edilen 13 ismin arasında Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun da bulunduğunu açıkladı.

37 Partiden 13 Aday Kayıt Yaptırdı

Amoroso, basın toplantısında yaptığı açıklamada, 28 Temmuz’daki devlet başkanlığı seçimi için 37 partiden 13 adayın kayıt işlemlerinin tamamlandığını belirtti. Başvuruların sona erdiğini hatırlatan Amoroso, CNE’nin seçim sürecine siyasi amaçlı katılan 37 örgütün başvurularını Anayasa’nın belirlediği koşullara uygun şekilde değerlendirdiğini vurguladı.

Muhalefetten Yeni Hamle

Ulusal Seçim Konseyi, diğer muhalif adayların kayıt yaptıramamasının ardından Venezuela’nın önde gelen muhalif gruplarından birinin ülkedeki başkanlık seçimleri için bir aday kaydettirdiğini duyurdu. Eski bir büyükelçi olan Edmundo Gonzalez’in, Demokratik Birlik grubu adına, muhalefet ön seçiminin galibi ve yedeğinin kayıt yaptıramaması üzerine, partinin olası bir yedek için yerini tutmak üzere kaydedildiği belirtildi.

Anayasa’ya Bağlılık Ön Planda

Amoroso, partilerin başvuru süreçlerinin Anayasa’da belirtilen koşullara göre gerçekleştirildiğini ve Venezuela Anayasa’sına bağlılık nedeniyle katılımcılara teşekkür etti. Seçime katılacak isimler arasında Devlet Başkanı Maduro’nun yanı sıra Luis Eduardo Martinez, Daniel Ceballos, Antonio Ecarri, Juan Carlos Alvarado, Jose Brito, Benjamin Rausseo, Javier Bertucci, Claudio Fermin, Luis Ratti, Enrique Marquez, Manuel Rosales ve Edmundo Gonzalez Urruitia bulunuyor.

Bu Yazıya Tepki Ver