VPS Sunucu Özellikleri

WhatsApp Image 2022-08-01 at 13.33.53
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ram, CPU ve disk gibi fiziksel server kaynakları yazılım olarak birden fazla sunucuya paylaştırılmaktadır. Paylaşımlı Hostinge göre vps sunucu daha fazla kaynak kullanmaktadır. Özel bir sunucuya bütçe ayıracak kadar bütçeye sahip olmayanlar, en ekonomik çözüm olarak VPS sunucuyu görmektedir. Düzenli trafik seviyelerine sahip olan bütün web siteleri, vps satın al sunucusu tercih etmektedir.

Kullanıcıların özel bölmelere sahip olmalarını sağlayan server vps hipervizör denilen bir yazılım aracılığı ile çalıştırılmaktadır. Özel olarak modernize edilmiş VPS server hizmeti sunan Online Hosting, dijital dünyada gerçekleştirilmek istenen tüm çalışmaların etkin bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Gelişmiş disk yapısına sahip olduğundan, vps sunucu kiralama daha yüksek performans imkanı sunmaktadır.

VPS Sunucu Özellikleri

Birçok farklı özellik, Online Hosting tarafından desteklenmektedir. Kullanıcıların ihtiyacının ne olduğunu bilen Online Hosting, kullanıcılara özel vps hosting önerisinde bulunmaktadır. Sipariş sonrası kullanıcılar sunucusuna anında erişmektedir. Kurumsal donanım hizmetinin yanı sıra yenilenen gelişmiş kontrol paneli sunulmaktadır. Beklentileri karşılayacak ve ihtiyaca yönelik sistem, kullanıcı memnuniyetini sağlamaktadır.

Online Hosting tarafından sunulan vps kirala yoğun ilgi görmektedir. VPS kiralamanın yanı sıra çok uygun fiyatlar ile cloud vds gerçekleştirilmektedir. Online Hosting bünyesinde bulunan VPS sunucularında, herhangi bir trafik limiti bulunmamaktadır. Kullanıcılar diledikleri zaman mevcut içerik aynı kalacak şekilde farklı bir paket için yükseltme veya düşürme yapabilmektedir.

VPS ve VDS Farkları

VPS ve VDS sunucuları arasında birkaç farklılık bulunmakla birlikte genel olarak işleyiş aynı olmaktadır. Yeni başlayanlar, ihtiyaçlarına yönelik en iyi seçimi tercih etmektedir. Fazla kontrol imkanı sunan vds sunucu kiralama ile admin yetkinlikleri kullanılmaktadır. İhtiyaçlara göre VDS sunucu şekillendirilebilmektedir. VPS birçok kullanıcı tarafından kullanılabilirken, VDS sunucunun tek bir kullanıcısı olmaktadır.

VDS sunucu kullananlar, istedikleri işletim sistemini kurabilmektedir. Güvenlik, ölçeklenebilirlik ve kullanılabilirlik dolayısı ile vds kirala tercih edilmektedir. VDS kullanıcıları 0 yetkiye sahipken, VPS sunucularında kullanıcıların sınırlı yetkileri bulunmaktadır. Diğer sitelerin performansından etkilenen VPS sunucu, düşük ölçekli kullanıcılar için yeterli olmaktadır. Performans olarak değerlendirildiğinde, VDS sunucu VPS sunucuya göre daha iyi bir performans sunmaktadır.

VDS Sunucu Avantajları

Donanımsal bir paylaşımın söz konusu olduğu vds server kendi kaynaklarını diğer siteler ile paylaşmamaktadır. VPS sunucuların yeterli olmadığı ve yavaşlama sorunu ile karşı karşıya olan siteler için VDS uygun olmaktadır. Online Hosting bünyesinde yer alan VDS sunucu satın alanlar, müşteri panelinden hızlı bir şekilde istediği işletim sistemini kurmaktadır.

Popüler bir hosting çözümü olarak görülen server dedicated fiziksel sunucu sanki yanındaymış gibi yönetilmesini sağlamaktadır. Çalışma ve gecikme sürelerinin önemli olduğu görev açısından krtik uygulamaları çalıştırmak için fiziksel sunucu satın al tercih edilmektedir.. Teorik olarak bakıldığında, kişisel bilgisayar ile aynı işlevi görmektedir. Sunucu ile alakalı tüm donanım ve yazılımı bünyesinde bulundurmaktadır.

Dedicated Server Kiralama

Yeni web sitesi kuracak olanlar, dedicated server kiralama seçeneğinden faydalanmaktadır. Serverler arasında dedicated sunucunun değeri daha yüksek olmaktadır. Teknik gereksinimler için personel bulundurulmakta olup garanti süresi takibi yapılmaktadır. Kurulumda, uygulamada ve satış sonrası sorun yaşamak istemeyenler dedicated sunucu için Online Hosting tercihinde bulunmaktadır.

İhtiyacını ve sunucunu belirlemesine rağmen kararsızlık yaşayanlar için Online Hosting uzman ekip en iyi çözümü sunmaktadır. Marka, disk, RAM ve CPU seçimlerinden sonra fiziksel sunucu kiralama yapılmaktadır. Seçilen özelliklere göre fiziksel sunucu kiralama ücreti değişmektedir. Aylık kiralama işleminin yanı sıra 3 veya 6 aylık kiralama seçenekleri bulunmaktadır. Fiziksel sunucuların sanallaştırılabilmesi için yüksek kaynaklara ihtiyaç duyulmaktadır. Aylık lisans ücreti fiziksel sunucu kiralama ücretinin içinde olmaktadır.

 

Bu Yazıya Tepki Ver