Web Hosting Kullanımı

İnternet sitelerinin kesintisiz bir şekilde yayın yapabilmesine olanak tanıyan güçlü donanımsal ve yazılımsal sunucuların birleştirilmesi ile oluşturulmuş internet sitesi yayınlama hizmeti hosting olarak adlandırılmaktadır.

verimek
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnternet sitelerinin kesintisiz bir şekilde yayın yapabilmesine olanak tanıyan güçlü donanımsal ve yazılımsal sunucuların birleştirilmesi ile oluşturulmuş internet sitesi yayınlama hizmeti hosting olarak adlandırılmaktadır. Web sitenizi tasarladıktan sonra sürekli olarak yayında kalabilmesi ve başarılı bir şekilde kullanılabilmesi için sunucu hizmetine ihtiyaç olmaktadır.

Müşterilerinin web sitelerini kendi sunucularında barındırmaktadır ve bu sunucular da Veri İşlem Merkezlerinde (CPD) yer almaktadır. Bunlar, en gelişmiş güvenlik sistemlerinin yanı sıra (hem donanım, hem de yazılım olarak) sürekli ve güvenli internet bağlantılarına da sahip olan oluşumlar grubudur. Web hosting işlemleriniz için Verimek sitesinden bilgi ve hizmet alabilirsiniz.

Web Hosting Olmazsa Ne Olur?

Ziyaretçiler web tarayıcısına sitenizin adresini yazdığında, sitenize ait dosyaların barındırıldığı sunucuya yönlendirmektedir. Bir hosting hesabına sahip olmadan, sitenizi web üzerinde yayınlamanız mümkün olmamaktadır. Örneğin, kişisel bir blog kurmak istiyorsanız temel özelliklere sahip bir hosting hizmeti yeterli olabilmektedir. Ancak e-ticaret sitesi veya işletmeniz için bir kurumsal web sitesi kuracaksanız daha profesyonel bir hosting hizmetinden faydalanmanız gerekmektedir. Sunucu hizmeti alırken önemli olan iki farklı etmen bulunmaktadır.

Bu etmenlerin ilki sürekli olarak sorun yaşanmamasıdır. Sunucularda yaşanan problemler sitelerin yayının durmasına sebep olabilir. İnsanlar belirli bir süre siteye ulaşım sağlayamazlar. Bu durum sitenin popülerliğine zarar verirken insanların siteye duyduğu güveni de zedelemektedir.  Web hosting işlemleriniz için Verimek adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: https://verimek.com/web-hosting.php

Bu Yazıya Tepki Ver