Web Hosting Ne İşe Yarar?

Screenshot_1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web hosting bir internet sayfası açmak istediğinizde edinmeniz gereken şeylerin başında gelir. Web hosting ve domain sayesinde internet üzerinde bir web sayfası oluşturabilir ve bu web sayfasıyla işlerinizi yürütebilirsiniz. Wen hosting sayfası sayesinde oluşturduğunuz web sitesi erişilebilir hale gelir.

Web hosting ayrıca kurduğunuz web sayfasının hızlı bir şekilde çalışmasını ve güvenliğini de sağlar. Web hosting hizmeti sayesinde kurduğunuz web adresi dünyanın dört bir yanında n erişilebilir hale gelir. Web hosting hizmeti veren firmalar yüksek performansla 7/24 çalışan kaliteli veri merkezlerinden hizmet sağlar.

Hosting Hizmeti Çeşitleri Nelerdir?

Web hosting hizmetinin farklı seçenekleri mevcuttur. Sitenizin amacı, kullanılan teknoloji hangi hosting seçeneğinin size uygun olduğunu belirler. Kişisel blog kategorisinde bir site için paylaşımlı hosting yeterlidir. E-ticaret siteleri için ise bulut sunucu hizmeti.

Hosting seçeneklerini şu şekilde sıralayıp açıklamak mümkündür:

  • WordPress Hosting: Bu hosting seçeneği dünya üzerinde en çok tercih edilen hosting türüdür. Çünkü birçok yönetim sistemi ve blogun kullanıldığı wordpress bu hizmeti kullanmayı zorunlu hale getirmiştir. WordPress hosting wordpress özel olarak uyumlaştırılmıştır. Bu sayede web adresinizin en verimli biçimde çalışmasını sağlar. Kurulum anından itibaren sorunsuz bir şekilde kullanmanızı mümkün kılar.
  • Linux Hosting: Bu hosting seçeneği ise en çok PHP, MySQL, Pyhton programları kullanılan siteler için uygun bir tercihtir. Bu hosting servisi sayesinde sitenizin sayfası hızlı bir şekilde çalışır ve veri tabanı kontrol paneli oluşturmanız mümkündür.
  • Windows Hosting: Microsoft temelli teknolojilerin kullanımı için uygun bir hosting seçeneğidir. Asp.net, .net, core, mssql gibi web sitelerinin kolayca çalışmasını ve hızlı bir şekilde açılmasını sağlar.
  • Kurumsal Hosting: İşletmeler için uygun olan bu hosting seçeneği ise e-posta kotası ve ssd disk alanı gibi ihtiyaçlar için tercih edilir. Kurumsal firmaların kesintisiz ve hızlı çalışan web sayfaları olmasını sağlar.
  • Bulut Sunucu: Yükselmiş olan internet grafiği ve daha geniş disk alanı, işlemci ve hafıza ihtiyacı için tercih edilen hosting seçeneğidir.
  • Dedicated Server: Fiziksel sunucu olarak da bilinen bu hosting seçeneği en büyük ve güçlü hosting hizmetidir. Sadece size ait web sitesinin yer aldığı bir donanım ve kaynak sunar. Bu sayede yüksek hızda sayfanızın çalışmasına yardımcı olur.

Web Hosting Satın Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Web hosting hizmeti öncesinde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar mevcuttur. Öncelikle hangi hosting seçeneğinin sizin açacağınız web sitesi için uygun olduğunu belirlemeniz gerekir. Ne tür bir işletim sistemi kullanacağınız, ne kadarlık RAM kapasitesine ihtiyaç duyduğunuz bu konuda belirleyici olabilir.

Dikkat etmeniz gereken diğer konu ise hosting hizmeti yanı sıra güvenliktir. Bazı web hosting kiralama firmaları ilave güvenlik önlemleriyle web sitenizi korsan saldırılarına karşı korur.

Web Hosting Hizmetinin Avantajları Nelerdir?

Web hosting hizmeti size şu avantajları sunar:

  • Web sitenizin internette yayımlanmasını ve internet kullanıcıları için erişilebilir olmasını sağlar.
  • Sitenizin hızlı bir şekilde çalışmasını, açılmasını sağlar.
  • Web hosting hizmeti sitenizin güvenliğini sağlar.
  • Web hosting kiralama hizmeti sayesinde sitenizde meydana gelebilecek bir sorun için donanımlı ve bilgili ekiplerden destek alabilmeniz mümkündür.

Web Hosting Nasıl Alınır?

Hangi tür hosting hizmetine ihtiyacınız olduğunu ve hizmet almak istediğiniz firmayı belirledikten sonra firmanın sitesine giriş yapabilirsiniz. Web hosting hizmeti veren firmaların sitelerinde web hosting satın al kısmında sunulan hizmetler listelenir. Bu hizmetleri inceleyerek bütçe ve ihtiyacınıza uygun seçim yapabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver