WEB.WHATSAPP NASIL GİRİLİR?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

WhatsApp, Yahoo ile adlarını duyuran Jan Koum ve Brian Acton tarafından Facebook bünyesinde 2014’ te piyasaya sürülen ve daha sonra kendi özel platformuna geçen, SMS’ ye alternatif olarak başlayan bir mesajlaşma ve konuşma uygulamasıdır. WhatsApp, program üzerinden ücretsiz mesajlaşmaya olanak verdiği için dünyanın birçok ülkesinde çok sayıda kullanıcı tarafından özellikle tercih edilir.

 

WhatsApp uygulaması kişilerin birbirleri ile anlık olarak mesajlaştıkları, birbirlerine anlık biçimde dosya ya da ses kaydı ve video gönderebildikleri, görüşmelerin uçtan uca şifrelendiği güvenli bir uygulamadır.

 

WhatsApp UYGULAMASININ ÖZELLİKLERİ

WhatsApp, kullanıcılara;

 

l Tanıdığı insanlarla ücretsiz ve güvenilir mesajlaşma,

l Arkadaşları ya da ailesi ile grup kurma, grupları isimlendirerek çoklu biçimde mesajlaşma, gerektiğinde grubu sessize alma,

l Web ya da masaüstüne WhatsApp görüşmelerini senkronize etme,

l Sesli ya da görüntülü konuşma, anında fotoğraf paylaşma, dosya ya da video gönderme, tek seferde 100 MB’ a kadar belge gönderme olanağı sunar.

WhatsApp MASAÜSTÜ VE WEB

Genellikle akıllı telefonlara program kurularak kullanılan WhatsApp uygulaması web ya da masaüstü bilgisayarlarda da senkronize edilebilir. Dolayısıyla da kullanıcılar diledikleri takdirde web ya da masaüstü üzerinden sohbetlerine devam edebilirler.

 

WhatsApp, masaüstünde nasıl kullanılır? WhatsApp’ a web üzerinden nasıl girilir?

 

WhatsApp’ ı P.C. üzerinden iki şekilde kullanma olanağı bulunmaktadır. WhatsApp, web tabanlı olarak kullanılabilir. WhatsApp’ ı bilgisayarda WhatsApp web olarak kullanmak için ;

 

l https://web.whatsapp.com/ adresine girin

l Telefonunuzda WhatsApp ‘ ın ayarlar bölümünden WhatsApp web’ i seçerek, bilgisayar ekranınızdaki karekoda telefonunuzu tutarak kodu alın. QR kodunuzu taratarak WhatsApp’ ı bilgisayarınızda kullanmaya başlayabilirsiniz.

WhatsApp WEB ÇIKIŞ NASIL YAPILIR?

WhatsApp’ ın web üzerinden bilgisayarda kullanmanızı olanaklı kılan WhatsApp web’ den farklı şekillerde çıkış yapabilirsiniz. WhatsApp web’ den çıkmak için telefonunuzda WhatsApp’ ı açın, diğer seçenekler menüsünden WhatsApp Web’ e dokunun ve ‘tüm cihazlardan çık’ ile çıkış yapın.

 

Web.WhatsApp bağlandı sorunları genel olarak telefonda uygulamanın anlık sorunlarından, bilgisayarda internet bağlantı sorunlarından ya da Wifi bağlantı sorunlarından kaynaklanır. Bağlantı sorunları durumunda WhatsApp’ ınızın Wifi’ ye engel koyup koymadığını ayarlardan kontrol edebilirsiniz.

 

 

 

WhatsApp BİLGİSAYARA NASIL İNDİRİLİR?

 

WhatsApp’ ı bilgisayarınızda uygulama olarak yükleyerek de kullanabilirsiniz. Bunun için Windows 8.1 ve üzeri ile MacOS 10.10 ve üzeri sürümler gerekmektedir. https://www.whatsapp.com/download/ adresimden sürümünüzü seçerek indirme işlemini başlatabilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver