Webhelp CEO’su Metin Tarakçı: “Mutsuz bir insan mutlu bir müşteri yaratamaz” 

Webhelp CEO'su Metin Tarakçı: "Mutsuz bir insan mutlu bir müşteri yaratamaz" 
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Webrazzi’nin 2021’deki ilk online etkinliği Webrazzi E-Ticaret 2021, tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikte  Webhelp Türkiye & Ürdün CEO’su Metin Tarakçı Yeni Dönemde Değişen “Müşteri Hizmetleri”eden bahsetti. 

2000 yılında kurulan Webhelp 2020’de 1.6 milyar euro gelire ulaştı. Webhelp 51 ülkede 75 binden fazla çalışanı ve binden fazla iş ortağı ile 30’dan fazla dilde hizmet veriyor. Yakın zamanda operasyon alanını Türkiye’de de genişleten şirket, 10 binden fazla çalışanı ve 100’den fazla iş ortağı ile 9 dilde markalara ve e-ticaret devlerine hizmet veriyor.

Metin Tarakçı müşteri desteğinde önemli rol oynayan çağrı merkezi sektöründe en önemli kavramın artık sadece çağrı merkezi değil dijitalde de hizmet vermek olduğunu belirtti. 

E-ticaret ve perakende firmalarının kampanya dönemleri hızlı bir büyüme göstermesinin ardından yeniden küçülmesi gerektiğini hatırlatan Tarakçı, hızlı adaptasyon kaslarının güçlü olması gerektiğini vurguladı. 

Pandemin e-ticaret ve perakende sektörü üzerindeki etkilerini yorumlayan Tarakçı, iki “hibrit” kavramının gelecekte önem kazanacağını aktardı.

Bu hibritlerden ilki ise ev ve ofis hibriti. Esnek çalışma modelinde çalışan bağlılığı ve süreç yönetiminin püf noktalarını aktaran Tarakçı, ne kadar evde ne kadar ofiste çalışılması gerektiğini, çalışanların ihtiyaçlarına göre belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Dijital işe alım ve dijital eğitim başlıklarının gündemde olacağını belirten Tarakçı, dijital yönetim için  “Çalışanları motive etmek ofiste kolayken evde zor.” dedi. Bilgi güvenliğinin önemine de dikkat çeken Tarakçı, “Verilerin güvenliği evde nasıl sağlanacak?” sorusuna dikkat çekti.

Tarakçı ev ve ofis dengesinden bahsederken, “Mutsuz bir insan mutlu bir müşteri yaratamaz” yorumu ile “ev ofis kurgusunu yapmak önemli” dedi. 

Katma değeri olmayan işleri otomasyona devretmeliyiz

İkinci önemli hibritin “İnsan ve teknoloji hibriti” olduğunu söyleyen Tarakçı, Robotik Süreç Otomasyonu (RPA), Yapay zeka (AI), Chatbot ve Voicebot gibi hayatımıza giren otomasyon teknolojilerinden bahsetti.

“Basit işleri devretmeliyiz” diyen Tarakçı, şu anda insan ve teknolojinin birbirinden bağımsız çalıştığını ancak ilerleyen dönemde bu ikilinin uyumlu çalışması gerektiğini söyledi.

Bu alanda süreç danışmanlığı ve deneyim tasarımına başvurulmasını öneren Tarakçı, insanların daha sofistike problemlerin çözümüne odaklanması gerektiğini ve katma değeri olmayan işleri otomasyona devretmeleri gerektiğini belirtti. 

The nest: Startup Destek programı 

 

Etkinlikte Startup destek programı the nest’i duyuran Tarakçı, webhelp’in girişimlere büyümelerinde destek olmak istediğini açıkladı.  Webhelp Türkiye & Ürdün CEO’su Metin Tarakçı süreç danışmanlığı konusunda destek sunduklarını vurguladı.

Daha avantajlı fiyatlama ile hizmet verdiklerini açıklayan Tarakçı, sosyal medya, chat ve çağrı merkezi bileşenlerinin doğru kurgulanıp kurgulanmadığından emin olmak, girişimleri kendi iş ortaklarımızla tanıştırmak istiyoruz. dedi. 

Bu Yazıya Tepki Ver