WORKINDO’DAN PANDEMİ SONRASI SEKTÖR TEŞVİKLERİ RAPORU

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnşaat sektörüne özel iş-personel-taşeron bulma platformu Workindo.com, sektörün teşvik paketleri ve hukuksal süreçler raporunu yayınladı.

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi tüm sektörleri derinden etkilerken iş yapış tarzlarında da değişikliklere sebep oldu. Salgının başta ekonomik faaliyetler olmak üzere pek çok alanda bundan sonraki süreçte kalıcı değişikliklere yol açması ön görülüyor.

Workindo.com, Türkiye’de inşaat sektörüne yönelik teşvik-destek fırsatları ve hukuki düzenlemeleri içeren bir rapor yayınladı. COVID-19’un en çok etkilediği sektörlerin başında inşaat sektörünün geldiğini belirten Workindo Teknoloji CEO’su Erhan Kocabaş, “Öncelikle başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere devletimizin tüm kadrolarına koronavirüse karşı verdikleri başarılı mücadeleden ötürü çok teşekkür ediyorum. Dünyada örnek gösterilen bu başarının bizi yeni normal sürecinde ve ileriki yıllarda birçok alanda ülke olarak en üstlerde konumlayacağını düşünüyorum. İnşaat sektörü için planlanan teşvik paketleri sektöre önemli bir hareketlilik getirecektir. Böyle bir çalışmaya çok ihtiyaç vardı. Biz de Workindo olarak açıklanan ve sektör firmalarını yakından ilgilendiren bu teşvik-destek fırsatlarını ve hukuki düzenlemeleri bir araya getirmek istedik.

Raporumuzda istihdam alanındaki SGK teşvikleri; yurtdışı inşaat, onarım, montaj işleri ve teknik hizmetlerle ilgili kazançlarda koşulsuz %100 istisna; inşaat sektörüne yönelik TÜBİTAK, KOSGEB, Ticaret Bakanlığı, uluslararası fonlar vb. kaynaklı destekler; COVID-19’un hukuk alanındaki temel etkileri ve ilgili düzenlemeler gibi önemli konu başlıkları yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde raporumuzu bir webinar ile sektör katılımcılarına sunduk. Ayrıca raporumuzu detaylı incelemek isteyenler, https://info.workindo.com/covid-19-insaat-tesvik linki üzerinden indirebilirler.” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver