Yalova Üniversitesi Rektörü Suat Cebeci ile Ebubekir Sifil aralarında sözlü tartışma: Haddini bil ya da lütfen dışarı çık

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalova’da, Yalova Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci’nin de katılımıyla Kulüpler Birliği Toplantısı yapıldı. Toplantıda danışman eğitmenlerden biri olan Yalova Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi’nde görevli Doç. Dr. Ebubekir Sifil, okulun kulüplere destek etmediğini ileri sürdü.

Bu sırada kaydedilen videoda Rektör Cebeci, Sifil’e “Hadsiz bir insansın” dedi.

Sifil’in, “Benim insanlarla nasıl ilişki kuracağıma siz karar veremezsiniz” diye karşılık vermesinin arkasında Cebeci, “O zaman haddini bil burada konuş ya da lütfen dışarı çıkın” dedi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Yaşanan tartışmanın ardından “#SuatCebeciistifa” başlığı aşağıda rektöre yönelik tepkiler sosyal medyada gündem oldu.

SİFİL: TEPKİLERİN GELDİĞİ NOKTA ENDİŞE VERİCİDİR

Doç. Dr. Ebubekir Sifil, konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Sifil açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Dün bir toplantıda Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci hocayla aramızda geçen tatsız diyalog salondaki bir katılımcı göre görüntülü kayda alınıp Twitter’da paylaşılmış. Bunun üzerine #suatcebeciistifa etiketi ile paylaşımlar yapılmaya başlamış. Ayrıntılarıyla bilgim ve iradem dışında oluşan ve giderek gelişen tepkilerin şu lahza geldiği nokta üzüntü vericidir. Bilhassa kimi paylaşımlarda hakaret taşıyan ifadelerin yer almasının tasvip ettiğim bir şart olmadığının özellikle bilinmesini isterim. Ne yaşanmış olursa olsun bu paylaşımların muhatabı, mensubu bulunduğum üniversitenin rektörüdür ve kendisine karşın bu stil ifadelerin kullanıldığını görmek ayrıca kendisi namına hem de üniversitemiz ve ilim dünyası namına üzüntü vericidir. Yardım paylaşımlarının daha artı gerginliğe sebep olmadan bu noktada bırakılması hususi ricamdır. Bir bilim yuvasında katiyen yaşanmaması gereken olayın yol açtığı bu sonuç, yönetici konumunda bulunanların sorumluluk sahibi davranmasının ne dek kayda değer olduğunu açık açık göstermektedir.”

(DHA)

Bu Yazıya Tepki Ver