İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nden Francesco Salvi liderliğinde yürütülen bir araştırmada, yapay zekanın ikna kabiliyeti ve olası etkileri incelendi. Çalışma kapsamında 300 katılımcı, 300 insan rakip ile eşleştirildi ve diğer 300 kişi “Chat GPT-4” adlı yapay zeka sistemiyle tartıştı. Yapay Zeka mı, İnsan mı Daha İkna Edici? Her bir çift, okul üniforması zorunluluğundan fosil yakıtların yasaklanmasına…
İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nden Francesco Salvi liderliğinde yürütülen bir araştırmada, yapay zekanın ikna kabiliyeti ve olası etkileri incelendi. Çalışma kapsamında 300 katılımcı, 300 insan rakip ile eşleştirildi ve diğer 300 kişi “Chat GPT-4” adlı yapay zeka sistemiyle tartıştı.
Her bir çift, okul üniforması zorunluluğundan fosil yakıtların yasaklanmasına kadar uzanan çeşitli konularda görüşlerini savundu. Deneyler sırasında, katılımcılar tartışma öncesi ve sonrası konulardaki görüşlerini belirtti. Rakiplerin yarısına kişisel bilgiler verildi; yaş, cinsiyet, etnik köken ve siyasi eğilim gibi. Araştırma sonucunda, yapay zekanın, kişisel bilgiler sağlandığında insan rakiplerine kıyasla yüzde 64 daha ikna edici olduğu ortaya çıktı.
Salvi, araştırmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Yapay zeka, yalnızca iyi argüman sunan biri gibi değil, tam olarak sizin düğmelerinize basmayı bilen biri gibi tartışıyor” dedi. Sosyal medya platformlarındaki kişisel bilgilerin, yapay zekanın ikna gücünü artırabileceğine dikkat çeken Salvi, az bilgiyle bile yapay zekanın insanlardan ciddi derecede daha ikna edici olduğunu vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]