Yatırım Finansman ana sponsorluğunda gerçekleşen Finans Kamp’ta 350 katılımcı eğitim aldı

1632135855_FinansKamp
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sermaye piyasalarının gelişimi için yatırımcı kalitesinin artması gerektiğine inanan, Türkiye’nin ilk sermaye piyasası aracı kurumu Yatırım Finansman’ın ana sponsor olduğu, 1-19 Eylül tarihleri arasında Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ikincisi düzenlenen Finans Kamp 2021’de 350 katılımcı eğitim aldı.

Finans Kamp’ta katılımcılar, sermaye piyasasında yatırım yapabilecekleri basit veya kompleks birçok yatırım aracını yakından tanıma, bu araçlara yatırım yapabilmenin tüm inceliklerini öğrenme ve sektör profesyonelleriyle fikir alışverişi yapma fırsatı buldu.

Yatırım Finansman’ın ana sponsorluğuyla Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından 2.’si düzenlenen Finans Kamp 2021 etkinliklerine350 kişi katıldı. ADÜ Didim Meslek Yüksekokulu’nda 3 farklı modülde 15 gün süren kampta, katılımcılara sermaye piyasalarında yatırımcı kalitesini en üst düzeye çıkaracak bilgi ve donanımın kazandırılması amaçlandı.

Finans Kamp’ın eğitim programı, proje sahibi ve genel yöneticisi konumundaki Nazilli İİBF İşletme Bölümü, Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli ile ekip arkadaşları tarafından tasarlandı.

Finans Kamp’ı başarıyla tamamlayan katılımcılar, sermaye piyasasında yatırım yapabilecekleri basit veya kompleks birçok yatırım aracını yakından tanıma ve bu araçlara yatırım yapabilmenin tüm inceliklerini öğrenme fırsatı buldu. Katılımcılar, kamp formatının bir avantajı olarak birçok farklı yatırımcı ve sektör profesyoneliyle birlikte zaman geçirerek, finans piyasalarına yatırımla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Yatırımcılar kamp sırasında bir yandan kendilerini finans alanında geliştirmek için teorik derslere, uygulamalara ve panellere katılırken; diğer yandan da bir kampın gerektirdiği yarışmalar, eğlence, sanatsal ve sosyal aktiviteler gibi faaliyetlerde de yer aldı.  Finans Kamp’ın sonunda her katılımcıya adına düzenlenmiş olan bir katılım belgesi verildi.

 

Eryılmaz: “Sermaye piyasasında yatırım yapacak kişilere farkındalık kazandırıyoruz”

Yatırım Finansman Genel Müdürü Ömer Eryılmaz, “Ülkemizde sermaye piyasasının gelişimi için yatırımcı sayısının artması kadar yatırımcı kalitesinin de geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bilinçli yatırım yapan, temel ve teknik analiz araçlarını birbiriyle harmanlayarak karar alabilen yatırımcı profiline sahip olmak, piyasamız için ulaşılması gereken bir hedeftir. Bunu sağlamak için de finansal okuryazarlık düzeyinin yükseltilmesi gerekiyor. Türkiye’nin ilk sermaye piyasası aracı kurumu olarak, finansal okuryazarlık faaliyetlerinde bir fark yaratmayı kendimize hedef olarak koyduk. Son yıllarda izlediğimiz ‘tabana yayılma’ stratejisi kapsamında; finansal okuryazarlık faaliyetlerimizle yatırımcıların bilinçlendirilmesini, finansal ürün seçeneklerine erişim kanallarının artırılmasını, sermaye piyasalarında yatırım yapmak isteyen kişilerin farkındalık kazanması, yatırımcı tabanının geliştirilmesini ve korunmasını amaçlıyoruz. Bu çerçevede Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ADÜSEM) ile önemli bir iş birliği gerçekleştirerek, Finans Kamp’ın kapılarını açtık. Yine ADÜSEM iş birliğiyle Aralık 2021 tarihine kadar devam edecek olan çevrimiçi Finansal Okuryazarlık eğitimlerini de toplam 750 kişinin katılımıyla tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver