Yellen, IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantılarında Kritik Değerlendirmelerde Bulundu

image_661f827d86094
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın Saldırıları ve Yaptırımlar

Yellen, İran’ın İsrail’e yönelik saldırısını kınayarak, Hazine’nin İran rejiminin faaliyetlerini engellemek için müttefiklerle işbirliği yapmaktan çekinmeyeceğini vurguladı. İran’ın bölgesel istikrarsızlığa yol açabilecek eylemlerine karşı yaptırımların devam edeceğini belirtti.

Orta Doğu Gerilimi ve Küresel Ekonomi

Orta Doğu’daki gerilimin küresel ekonomiye etkisine değinen Yellen, çatışmanın kontrol altına alınması gerektiğini ifade ederek, bölgesel çatışmanın küresel boyuta taşınmaması için önlem alınması gerektiğini vurguladı. Bazı Orta Doğu ülkelerinin ekonomilerinin olumsuz etkilendiğine dikkat çekti.

Rusya’ya Yönelik Yaptırımlar ve Risk Değerlendirmesi

Yellen, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların gündemde olduğunu belirterek, Rusya’nın varlıklarının dondurulmasına ilişkin farklı stratejilerin değerlendirildiğini açıkladı. Ayrıca, Rusya’nın ABD ve Avrupa’daki firmalara karşı misilleme yapabileceğine dikkat çekti.

Çin ile Ticaret İlişkileri

ABD’nin Çin ile ticaret ve yatırım ilişkilerini güçlü şekilde sürdürmeye devam edeceğini vurgulayan Yellen, belirli sektörlere yönelik tehditlere rağmen Çin ile derin ve sağlam ticari ilişkilerin devam edeceğini belirtti. Aşırı güvenin risk oluşturabileceğini ve bu durumun COVID-19 salgını sırasında görüldüğünü söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver