Yemen’deki Husiler, İsrail’e Saldırılarını Sürdürdü

image_662b44912a576
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Husilerin İsrail Gemilerine ve Kentlere Saldırıları Devam Ediyor

Yemen’deki Husi militanlar, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisine ve Eilat’taki kent hedeflerine füze ve insansız hava araçlarıyla saldırdıklarını duyurdu.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri’nin Açıklamaları

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, yaptığı televizyon konuşmasında, Aden Körfezi’nde İsrail gemisi MSC Darwin’e füze ve insansız hava araçlarıyla saldırdıklarını ve başarılı olduklarını belirtti. Ayrıca, Eilat’taki İsrail hedeflerine de füze saldırısı düzenlediklerini ifade etti.

Husilerin İsrail’e Karşı Kararlı Tavrı

Seri, Husi güçlerinin Kızıldeniz, Umman Denizi ve Hint Okyanusu’nda İsrail ve bağlantılı güçlerin seyrüseferlerini engellemeye devam ettiğini vurgulayarak, İsrail’in Filistin’deki hedeflerine karşı operasyonlarını sürdüreceklerini belirtti. Filistin halkına destek olma sözü verdi ve İsrail’in Gazze’deki saldırganlığı durana kadar operasyonlarını durdurmayacaklarını söyledi.

Husilerin İsrail’e Karşı Tepkisi

Yemen’de İran destekli Husiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak, 31 Ekim 2023’ten bu yana Yemen açıklarında İsrail’e bağlı olduğunu iddia ettikleri ticari gemilere el koyup, bazılarına da saldırılar düzenliyorlar.

Bu eylemlerin ardından, birçok gemicilik şirketi, Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver