Yeni Ford Focus 3 Farklı Gövde Çeşidi İle Karşımıza Çıkıyor

Screenshot_1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Ford, Amerika’da Henry Ford tarafından on iki yatırımcının da desteği ile 1902 senesinde kurulmuş ve dünyada ilk otomobil üreticisi şirkettir.

Üsküdar Acıbadem’de Vehbi Koç’un 1928 yılında Ford acenteliği açmasıyla acente Otosan’ın kurulmasına neden olmuştur. Uzun süren uğraşlar sonrasında Vehbi Koç, Ford İstanbul bayiliği almıştır.  1997 senesinde ise Otosan ve Ford bir anlaşma yaparak hisselerini eşitleme kararı almıştır. 1966 ile 1984 seneleri arasında Otosan Anadol marka araçları üretirken, ilerleyen seneler içerisinde Ford’a ait Courier, Connect, Tanus, Transit ve Escort modellerini üretmeye başlamıştır.

Ford Otosan günümüz koşullarında dünya pazarlarına Courier, Connect, Custom, Transit gibi orta ve hafif ticari, F-MAX ve Cargo gibi ağır ticari araçlarının yanı sıra Duratorq ve Ecotorq dizel motorlarını üretmektedir. Aynı zamanda Ford Otosan 19 Ekim 2021 tarihinde Türkiye’nin tek ve ilk yerli şanzımanını üretmiştir.

Ford Motor Şirketi tarafından Ford Transit, 1953 senesinde üretilmeye başlanmış olan Ford Otosan’ın hafif ticari araçlarından biri olarak bilinmektedir. Ford Transit tam 7 nesil değiştirilmiş olan bir araç modelidir. Güvenirlilik, kalite ve dayanıklılık gibi özellikleri ile tanınan ve bu nedenle üretilmeye başlamış olduğu günden bu güne kadar halen üretimine devam edilen bir otomobil modelidir.

Ford Transit, dünyanın en fazla tercih etmekte olduğu ticari araç modellerinden biridir. 50 yılı aşmış olan üretimleri ile Ford Transit Avrupa’nın en uzun ömürlü otomobili olmasının yanı sıra üretimine başlanmış olduğu günden bugüne kadar 8 milyonun üzerinde üretimi yapılmış bir modeldir. Ford Transit ticari model araç sahibi olmak isteyenler Ford fiyat listelerini inceleyerek sıfır model bir Transit’e sahip olabileceği gibi sahibinden Ford Transit modeline daha uygun fiyatlarla sahip olabilir.

Ford Courier, 2014 senesinden günümüze kadar Ford tarafından üretilmekte olan LAV model bir otomobil olarak bilinmektedir. Ford Courier, ilk 2013 senesinde Cenevre Otomobil Fuarında tanıtılmıştır. Kocaeli Ford Otosan fabrikasında üretilmektedir. sahibinden Ford Courier sahibi olmak isteyenler ikinci el sahibinden araçlara bakarak daha hesaplı fiyatlarla araç sahibi olabilirler.

yeni Ford Focus, wagon, station ve hatchback olarak üç değişik gövde çeşidi ile sunulmaktadır. Her amaca yönelik biçimde tasarlanmış olan yeni Ford Focus uzun yolculuklarda rahat sürüş keyfi yaşatırken akıllı teknolojileri ve üstün performansı ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Bu Yazıya Tepki Ver