Yeni iPad Pro, ekran bileşeni yetersizliği nedeniyle geç tanıtılabilir

Yeni iPad Pro, ekran bileşeni yetersizliği nedeniyle geç tanıtılabilir
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını nedeniyle iPhone 12 ailesinin tanıtılması gereken tarihten daha geç tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Bloomberg‘in paylaştığı bilgilere göre aynı durum yeni iPad Pro modelleri için de gerçekleşebilir.

Edindiğimiz bilgilere göre Apple’ın tedarikçileri üretim konusunda sıkıntılar yaşıyor. Mini-LED ekran paneline sahip olan iPad modelinin 2020 yılında tanıtabileceğini 2019 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yıl tanıtılmayan Mini-LED ekranlı iPad’in yeni iPad Pro ile birlikte bu yıl karşımıza çıkması bekleniyor.

Yeni iPad Pro ile ilgili tedarik sorunu da tam olarak burada çıkıyor. Edinilen bilgilere göre tedarikçiler Mini LED panelinin üretimi ile ilgili sorunlar yaşıyor. Hatta Apple’ın tedarikçilerininden birinin üretimini tamamen durdurma kararı aldığını da ekleyelim.

Yeni iPad Pro modelleri iki farklı ekran boyutuna sahip olacaklar. Sadece 12,9 inç büyüklüğündeki iPad Pro modelinin Mini LED ekran panelini kullanacağını da paylaşalım. Konu ile ilgili bir rapor yayınlayan Nikkei de iPad üretiminin ekran ve ekran bileşenlerinin yetersizliği nedeniyle ertelendiğini geçen hafta aktarmıştı.

Normal şartlarda yeni iPad Pro modelinin içinde bulunduğumuz Nisan ayının son günlerinde tanıtılması bekleniyordu fakat bu durum lansmanın ertelenmesine neden olabilir. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Bu Yazıya Tepki Ver