Yenilenmiş Cep Telefonlarına Olan İlgi İkiye Katlandı

Screenshot_2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan bir araştırma, tüketicilerin yenilenmiş cep telefonlarına ilgisinin geçen yıla göre ikiye katlandığını gösterdi.

Bağımsız bir araştırma kuruluşu olan Sia Insight tarafından yapılan bir araştırma, tüketicilerin cep telefonu tercihlerinin bu yıl yenilenmiş telefonlara doğru kaydığını ortaya koydu. Mayıs ayında 12 farklı ilde bin kişi ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, yenilenmiş telefonların avantajlarını öğrenen tüketicilerin yüzde 31’i bu yönde alışveriş yapmaya eğilim gösteriyor. Bu oran, Aralık 2022’de yüzde 17 seviyesindeydi, yani bir yılda neredeyse iki kat arttı.

Araştırma sonuçları, yenilenmiş probet telefon almayı düşünen tüketicilerin büyük bir kısmının bu tercihi neden yaptığını açıklıyor. Bu tüketicilerin yaklaşık yüzde 60’ı “daha fazla para ödememek için,” yüzde 50’si “sıfır telefonla yenilenmiş telefon arasında fark görmemek,” ve yüzde 28’i ise “mevcut bütçeleri ile daha iyi bir marka/model telefon alabilmek” amacıyla bu tercihi yapıyor.

Yenilenmiş cep telefonu sektöründe faaliyet gösteren EasyCep’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Mehmet Akif Özdemir, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Ülkemizde yenilenmiş telefonların avantajlarının giderek daha fazla fark edilmesi ve tüketici algısında bu yeni kategorinin öne çıkması memnuniyet verici. Tüketicilere avantajlı koşullarla telefon sağlamanın yanı sıra, elektronik cihazların kullanım ömrünü uzatmak, yeni cihaz üretiminden kaynaklanan karbon salınımını azaltmak ve ithalatı düşürmek gibi faktörlerle ülkemiz ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Ancak ülkemizde yenilenmiş telefonları tercih edenlerin oranı hala yüzde 1’in altında. Avrupa ve Kuzey Amerika gibi gelişmiş pazarlarda ise her beş kişiden biri yenilenmiş telefonları tercih ediyor. Tüketici farkındalığının artmasıyla birlikte, ülkemizde bu oranın da probet giriş artacağına inanıyoruz.”

Yenilenmiş cep telefonları, hem tüketicilere uygun fiyatlı seçenekler sunarken hem de çevre dostu bir tercih olarak öne çıkıyor. Bu nedenle tüketici ilgisinin artması, hem ekonomik hem de çevresel açıdan olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

 

Bu Yazıya Tepki Ver