Yerköy Seçimlerinde AKP Adayı Fatih Arslan Seçimi Kazandı

image_661504a2ca7b5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Adayı Fatih Arslan Seçimi Kazandı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 31 Mart seçimlerinde AKP adayı Fatih Arslan’ın 4 bin 182 oy alarak seçimi kazandığı açıklandı. MHP adayı Oğuzhan Oğuz 4 bin 102, CHP adayı İlhan Yılmaz da 3 bin 930 oy aldı. Seçimi kazanan AKP’li Arslan mazbatasını alarak göreve başladı.

Olaylar Okulda Başladı

Yerköy Atatürk İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulunda dün akşam dolaplara gizlenmiş mühürlü zarflar ve yırtılmış oy pusulaları bulunduğu bildirilmesi üzerine savcılık harekete geçti. Emniyet okulda arama yaparken, sandık görevlileri ve parti temsilcileri de olay mahalline çağrıldı. Zarflar ve oy pusulaları tutanak altına alınıp, adliyeye getirildi.

CHP’den İtiraz Geldi

CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, Yerköy Atatürk İlköğretim Okulu’nda 148 mühürlü boş zarf ve çok sayıda yırtılmış mühürlü oy pusulası bulduklarını açıkladı. Yaşar, YSK’ya olağanüstü itirazda bulunduklarını ve seçimin yenilenmesini talep ettiklerini söyledi. CHP Yerköy Belediye Başkan adayı İlhan Yılmaz ise “Adalet neyse o olsun, seçimi bize verin demiyoruz. Ama hak eden şaibesiz bir şekilde koltuğunda rahatça otursun telaşındayız.” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver