Yirmilik Dişler: Ne Zaman Çekilmeli? Dr. Dt. H. Emre Harbalıoğlu İle Uzman Görüşü

Dr. Dt. H. Emre Harbalıoğlu (1)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplumda genel bir algı var: 20 yaş diş çekimlerinin ağrılı ve çekim sonrasının zor olacağı yönünde. Ancak, Dr. Dt. H. Emre Harbalıoğlu‘na göre, her diş bir değildir. Kimi zaman halk arasında 20 yaş dişi olarak adlandırılan 3. molar dişler, bir süt dişi çekimi kadar kolay olabilir. Dr. Dt. H. Emre Harbalıoğlu, ilk muayene sonrasında dişinizin durumu ve çekim süreci hakkında ayrıntılı bilgi verecektir.

Her Yirmi Yaş Dişi Çekilmeli Midir?

Dr. Dt. H. Emre Harbalıoğlu, her yirmi yaş dişinin çekilmesi gerektiği yönündeki yaygın kanının aksine, bazı durumlarda çekime gerek olmadığını belirtiyor. Günümüzde radyolojik görüntüleme tekniklerinin sık kullanılmasıyla; komşu dişlere zarar vermeyen, kapanışı bozmayan, yanak ısırmasına sebep olmayan, enfeksiyon riski bulunmayan dişlerin çekimine ihtiyaç duyulmamaktadır.

Yirmi Yaş Dişleri Çekimi Sonrası Dikiş Gerekir Mi?

Dr. Dt. H. Emre Harbalıoğlu, çekim yarasının durumunu değerlendirerek gerekirse dikiş ile kapatılmasının yara iyileşmesini kolaylaştıracağını ifade eder.

Çekim Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyim?

Dr. Dt. H. Emre Harbalıoğlu‘na göre, rutin çekim prosedürü bu dişlerde de geçerlidir. Ekstra bir uygulama ihtiyacı, zorlu ve sıkıntılı çekimler dışında bulunmamaktadır. Çekim sonrası her diş çekiminde olduğu gibi yara bakımı çok önemlidir. Yara bakımı ne kadar iyi yapılırsa, yara iyileşme süreci de bir o kadar hızlı olacaktır.

Bu Yazıya Tepki Ver