YKS Başvuru İşlemlerinin Son Tarihi ve Detayları

image_65dc37eef417c
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YKS Başvuru Süreci ve Detayları

YKS başvuru işlemleri eğitim hayatına üniversitede devam etmek isteyen adaylar için kritik bir aşamaya geldi. Sınav başvurusu yapacak adaylar, 5 sınav merkezi tercihinde bulunabilecekler. YKS başvurusu, ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan ais.osym.gov.tr adresinden gün sonuna kadar gerçekleştirilebilecek.

YKS Başvuru Süresi ve Ücreti

YKS başvuru işlemleri 1 Şubat 2024 Perşembe günü başladı ve 26 Şubat 2024 Pazartesi günü sona erecek. YKS başvuru ücretleri ise şu şekilde belirlendi: TYT sınavı için 295 TL, AYT sınavı için 295 TL, YDT sınavı için 295 TL. Tüm sınavlara girmek isteyen adaylar ise 885 TL ödeyecekler. Geç başvuru döneminde yapılan başvurularda ise ücretler %50 artışla ödenecek.

YKS Sınav Tarihleri

YKS TYT sınavı 8 Haziran 2024’te, AYT ve YDT kayıtları ise 9 Haziran 2024’te gerçekleştirilecek.

YKS Sonuç Açıklama Tarihi

YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak.

Yapılacak Başvurular ve Gerekli Adımlar

Sınava katılmak isteyen adaylar, başvurularını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapabilecekler. Başvuru süresi içerisinde kılavuzlara ve aday başvuru formuna erişim sağlanabilecek. Başvurular, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

MSÜ İçin Gerekli Olanlar

MSÜ’ye başvuracak adayların, belirli aşamalardan geçmeleri gerekiyor. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2’nci Seçim Aşamalarına katılabilmek için ayrıca YKS’ye başvuruda bulunmaları gerekiyor. Harp Okulları için TYT ve AYT sınavlarına, Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise TYT sınavına girmeleri gerekmektedir.

Bu Yazıya Tepki Ver