YKS Geç Başvuru İşlemleri Başladı!

image_65e966b162b7f
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geç Başvuruda Son Gün 7 Mart

Üniversite eğitimi almak isteyen adaylar için YKS geç başvuru son günü yaklaşıyor. Adaylar, 5 Mart ile 7 Mart 2024 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Geç Başvuru Ücretleri Belli Oldu

YKS geç başvuru ücreti belli oldu. TYT, AYT ve YDT sınavlarına girecek adaylar, toplamda 1.327 TL başvuru ücreti ödeyecekler. Başvurular 442,5 TL olarak belirlenen sınav ücretleri üzerinden yapılacak.

YKS Geç Başvuru Nasıl Yapılır?

Sınava başvurmak isteyen adaylar, 5 Mart 2024 tarihine kadar başvurularını ais.osym.gov.tr adresi üzerinden veya ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirebilecekler.

YKS Başvuru Süreci Başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS geç başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Başvuruların 5-7 Mart tarihleri arasında yapılabileceğini belirten Ersoy, adaylara başarılar diledi.

YKS Sınav Tarihleri

YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran 2024‘te, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise 9 Haziran 2024‘te düzenlenecek.

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak. Aday değişikliği ile ilgili detaylar ise başvuruların ardından netlik kazanacak.

Bu Yazıya Tepki Ver