Yörük Çadırı Özellikleri

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yörükler mevsimlere ve çalıştıkları işlere göre sürekli olarak yer değiştiren ve göçebe hayatı yaşayan gruplardır. Doğa ile iç içe olan alanlarda yaşayan ve yaşam alanlarını geniş ve açık alanlara kuran Yörükler barınmak içinse çadır kullanmaktadır.

Yörük çadırı birçok önemli özelliğe sahip olan özel ürünlerdir. Hepsi tamamen el işçiliği ve el dokuması olan Yörük çadırları sahip oldukları özellikler ile Yörüklerin doğa içerisinde hem güvende hem de en sağlıklı şekilde yaşamalarını sağlamaktadır.

Yörük çadırı aynı zamanda kıl çadır olarak ta bilinmektedir. Keçi kılından el emeği dokuma ile hazırlana kıl çadırlar Yörüklerin barınması için oldukça kullanışlı ve faydalıdır.

Kıl çadır yani Yörük çadırları çok kolay kurulabilen, çok kolay toplanabilen ve en önemlisi çok kolay taşınabilen ürünlerdir. Bu nedenle sürekli olarak yer değiştiren Yörükler için idealdir. Yörük çadırları sahip oldukları yapı gereği yaz ve kış mevsiminde güvenle kullanılmaktadır. Yaz mevsiminde sıcak geçirmeyen, kış mevsiminde de soğuk geçirmeyen kıl çadırlar ile her mevsim çadır içinde en ideal sıcaklıklar sağlanmaktadır.

Otantik Kıl Çadır İle Kafe Kurulması

Otantik Kıl Çadır firması olarak kıl çadır üretimi yapıyoruz. Üretmiş olduğumuz kıl çadırlar farklı birçok amaç için kullanılmaktadır. Hem Yörüklerin yaşam alanında ev olarak, hem de doğanın içinde salaş ve otantik mekan açmak isteyenler için Kıl çadır kafe olarak üretim yapılmaktadır.

Bu Yazıya Tepki Ver