Yüksek Basınçlı Nemlendirme Sera Sistemleri

Sera nemlendirme sistemi, yaz aylarındaki yüksek sıcaklıklardan dolayı verimi engellemek için sera içerisindeki nemi sağlamak ve dengelemek amacıyla kullanılan bir sistemdir.

yüksek basınçlı nemlendirme (2)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sera nemlendirme sistemi, yaz aylarındaki yüksek sıcaklıklardan dolayı verimi engellemek için sera içerisindeki nemi sağlamak ve dengelemek amacıyla kullanılan bir sistemdir. Sebze ve meyveler veya sera ürünleri yüksek sıcaklıklarda daha fazla neme ihtiyaç duyar ancak sera nemlendirme sistemi sayesinde sera ürünlerine zarar vermeden bitkiler üzerinde su tortusu bırakmadan ortamın nem dengesinin sağlanması sağlanır. Ayrıca yüksek basınçlı nemlendirme için Green Climate sitesinden hizmet talep edebilirsiniz.

Sis Nozulları

Sis nozulları ile su parçacıklarını püskürten bir sera nemlendirme sistemi. Buharlaşma yoluyla havadan ısı alır ve sıcaklık 15 dereceye düşer. Atomize su parçacıkları, 100 bar’ın üzerindeki basınçlarda su parçacıklarını hızla gaz fazına salarak bitkilere ihtiyaç duydukları nemi onları ıslatmadan sağlar. Sıcaklığı düşürmek ve bağıl nemi artırmak için püskürtülen su miktarı. Sera hacmi hesaplanarak ve iklim şartlarına bağlı olarak maksimum sıcaklık ve minimum nem dikkate alınarak belirlenir. sera nemlendirme sistemlerinin elemanları;

  • sirkülasyon fanı
  • Havalandırma ve kontrol sistemi
  • Sis başlığı

Seraların Nemlendirme Sistemleri

Seralar için yüksek basınçnemlendirme sistemleri; su püskürtülerek buharlaşma sonucu ısının düşürülmesini sağlayarak, bağıl nemin arttırılmasını sağlar. Bu sayede serin ve nemli hava sirkülasyon fanları ve havalandırma kontrol sistemi sayesinde seranın istenilen iklim koşullarında tutulmasını sağlar. Bir sera nemlendirme sistemi, bir dış mekan soğutma ve soğutma sistemi ile aynı şekilde çalışır. Bunun için https://www.greenclimate.com.tr/menu/6/seralarda-nemlendirme-sistemleri.html sitesinden bilgi almanız mümkündür.

Bu Yazıya Tepki Ver