YÜZDEKİ KILCAL DAMAR TEDAVİSİ GELİŞMİŞ LAZER YÖNTEMLERi ETKİLİ SONUÇLAR VERİYOR

2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

 

Cildimiz, güzelliğimizin adeta en güzel rengi. Ve bu rengin canlılığını, ışıltısını korumak için de gerekli olan her şeyi yapıyoruz. Yeri geliyor evde faydalı doğal ürünler ile bakımlar uyguluyoruz, rutin günlük kremlerimizi kullanıyoruz. Yeri geliyor derinlemesine temizlik ve güzel bir arınma için cildimizi profesyonel ellere emanet edip medikal uygulamalar yaptırıyoruz.

Normal şartlarda aslında bu yaptıklarımız sağlıklı bir cilde sahip olmamız için oldukça yeterli. Ancak, bazı cilt hastalıkları ne yazık ki sadece yaptığımız bakımlarla alakalı değil. Farklı faktörlere bağlı olarak da cilt hastalıklarına yakalanabiliyoruz. Bazı hastalıkların tedavisi uzun bir süreç ve sabır gerektirirken, bazı hastalıkların tedavisinde ise çok kısa sürede sonuçlar gözlemlenebiliyor. Her hastalığın ortaya çıkışı da tedavi süreci de tedavi sonuçları da aslında tamamen kişiye özel.

Bu yazımızda sizlerle detaylarını paylaşacağımız cilt hastalığı, kılcal damar sorunları. Vücudun farklı bölgelerinde ve yüzde meydana gelen bu cilt problemi tedavisi olan ve sonuçları da kısa sürede gözlemlenebilen bir hastalık. Ancak tabi tedavi esnasında ve tedavi sonrasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar da söz konusu. Kılcal damar hastalıklarında şu an en çok kullanılan ve başarılı sonuçlar veren işlem ise lazer uygulamaları. Özellikle yüzdeki kılcal damar tedavisi için kullanılan lazer uygulamaları hasta için de gerek zaman gerekse konfor açısından oldukça avantajlı.

Bilhassa açık tenli kişilerin bu hastalığa yakalanma olasılığı koyu tenli olanlara göre daha fazla. Şu an toplumumuzun ortalama %15’i de bu hastalıktan şikayetçi.

 

Peki bu hastalık neden oluşuyor, nelere bağlı olarak ortaya çıkıyor? 

Bu cilt hastalığının meydana gelmesinde bir çok farklı faktör bulunuyor. Kılcal damar hastalıkları genetik aktarımlar sonucunda oluşabileceği gibi hassas ya da kuru bir cilde sahip olma, güneşin zararlı UV ışınlarına fazla maruz kalma, kortizon ya da östrojen içeren ilaçların kullanılması, gebelik, aşırı alkol tüketimi veya travmalar sonucunda da ortaya çıkabiliyor.

Kılcal damar genişlemeleri yüzde daha çok burun üstü ve kenarlarında, genellikle yanaklarda elmacık kemikleri üzerinde ve çene bölgesinde kendisini gösteriyor. Yüzdeki kılcal damar tedavisi, oluşan tüm bu kılcal damar genişlemelerinin neredeyse tamamını ortadan kaldırıyor.

 

“Lazer uygulamaları ile kılcal damar tedavilerinde mucizevi sonuçlar alınıyor”

Yüzdeki kılcal damar tedavisi en etkili sonuçları lazer uygulamaları neticesinde veriyor. Lazer tedavisinde uygulanan ışın, tedavi edilmek istenen bölgede çok yüksek derecede ısı oluşumu sağlıyor ve bu ısı, bu bölgedeki damarlar üzerinde bir tahribat oluşmasına neden oluyor. Bu tahribattan geriye kalan kısımlar ise organizmanın savunma mekanizması sayesinde yok oluyor.

Yüzdeki kılcal damar tedavisi için en etkili yöntemlerden biri olan lazer işlemlerinde en çok tercih edilen lazer cihazları, diod lazer, Nd- Yag lazer ve IPL cihazları olarak sayılabilir.

 

“Yüzdeki kılcal damar tedavisi uygulama ve seans sayıları kişiye göre değişiklik gösteriyor” 

Yüzdeki kılcal damarların mevcut durumu ve yoğunluğu, hastanın cilt tipi lazer uygulama seansının belirleyicileri arasında yer alıyor. Bazı hastalarda tek seansta bile sonuçlar görülebilirken bazı hastalarda da hastalığın tamamen ortadan kaybolması birkaç seans uygulama gerektirebiliyor. Şarap lekesi gibi özellikle yaşlılarda rastlanan bazı hastalıklarda ise hastalığın yüzde yüz oranda tedavisi mümkün olmayabiliyor. Görüntüdeki düzelmelerin hastayı memnun eden bir orana ulaşması ile seanslar sonlandırılabiliyor.

Lazer uygulamasında bir seansın süresi ortalama 15 – 30 dakika aralığında gerçekleştiriliyor. Uygulama esnasında büyük bir acı hissi olmuyor. Çoğu uygulamada lokal anestezi uygulamaya bile gerek görülmeyebiliyor. Yüzdeki kılcal damar tedavisi lazer yönteminde uygulama sonrası çok hafif bir kızarıklık ve şişlik gözlemlenebiliyor. Yine çok hafif bir yanma hissi de meydana gelebiliyor. Çok nadiren de kabuklanmalar oluşabiliyor. Uygulama sonrasında hastaların uygulama gören bölgeyi güneş ışınlarından korumaları öneriliyor.

 

“Lazer ile tedavi edilen kılcal damarlarda tekrar aynı sorun meydana gelmiyor”

Yüzdeki kılcal damar tedavisi için lazer uygulamasının yapılmasındaki en büyük avantaj bir daha o damarda aynı sorunun meydana gelmeyecek olması. Fakat, aynı bölgedeki farklı kılcal damarlar üzerinde genişlemeler de meydana gelebilir. Bu durumu önlemek ve azaltmak için kılcal damar genişlemelerine sebep olan faktörlerin tespit edilmesi ve uygun tedavi ile giderilmesi gerekir. Bu faktörlerin yok edilmesi kılcal damarlar ile ilgili yaşanan sorunların en aza indirgenmesini sağlayacaktır.

“Uygulama sonrasında dikkatli olunması gereken faktörler bulunuyor”

Her uygulama sonrası ve tüm tedavi sürecinde hastanın dikkat etmesi gereken şeyler vardır. Bunların başında güneş ışınlarından uzak durmak gelir. Eğer dış mekanda zaman geçirilecekse yüksek faktörlü güneş koruyucu kremlerin kullanılması mutlaka gereklidir. Ayrıca solaryuma girmemek, yüzü çok yüksek sıcaklıktaki suyla yıkamamak da tedavi gören hastanın yapması gerekenler arasında yer alır.

 

“İyi bir doktor, kaliteli bir merkez; başarılı bir tedavinin ilk adımı”

Burada önemli olan faktörlerden birisi de başvurmuş olduğunuz doktorunuzun alanında uzman ve deneyimli oluşu. Muayene sonrasında cildiniz ve hastalığınızla ile ilgili analiz ve değerlendirmelerin doğru yapılmış olması gerekiyor. Ayrıca gitmiş olduğunuz merkez seçimi de her zaman sizler için avantaj olacak. Tedavinin hijyen bir ortamda yapılması, işlem gerçekleştirilecek cihazların kalitesi ve temizliği de tedavinin başarısını doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

 

Eğer siz de Yüzdeki Kılcal Damar Tedavisi uygulamalarından faydalanmak istiyorsanız ve etkili bir kılcal damar tedavisi ile göz kamaştıran, sağlıkla ışıldayan, pürüzsüz bir cilde sahip olmaya karar verdiyseniz detayları öğrenmek, Yüzdeki Kılcal Damar Tedavisi ile ilgili bilgi almak ve Yüzdeki Kılcal Damar Tedavisi fiyatları için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Quartz Clinique’e ulaşın ve randevunuzu planlayın…  

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

 

Bu Yazıya Tepki Ver