Zemin Kaplama Nedir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zemin kaplama beton zeminlerinin üzerinin farklı malzemelerle kaplanması işlemlerinin genel adıdır. Zemin kaplama uygulamalarında birçok farklı malzeme kullanılmaktadır. Bu malzemeler mekânın durumuna göre belirlenmektedir.

Zemin kaplama uygulamalarının tercih edilmesinin çok önemli iki nedeni vardır. Öncelikle zeminlerin betonarme görüntüsünü ortadan kaldırarak daha estetik yapılar ortaya çıkarmaktadır. İç mekânlarda veya dış mekânlarda yapılan zemin kaplama uygulamaları sayesinde mekana genel bir bütünlük kazandırılmaktadır.

Zemin kaplama uygulamaları görsellik dışında yalıtım konusunda da çok büyük faydalar sağlamaktadır. Ortam sıcaklığının dışarı verilmesi veya dış ortam sıcaklığının içeri alınmasını engelleyerek, tasarruf elde etmeye yardımcı olmaktadır.

Zemin Kaplama Fiyatı

Zemin kaplama fiyatı kullanılan malzemeye göre değişmektedir. Zemin kaplama işlemlerinde PCV, epoksi, laminant, kauçuk, seramik ve poliüretan gibi bazı özel malzemeler kullanılmaktadır. Bu malzemeler müşterilerin taleplerine ve kullanılacak olan alanların durumuna göre belirlenmektedir. Her malzeme her alanda kullanılmamaktadır.

Örneğin seramik hassas bir malzemedir. Her alanda kullanımı uygun değildir. Daha korunaklı alanlarda zemin kaplama malzemesi olarak kullanılmalıdır. Veya epoksi sıcağa ve suya karşı dayanıklı bir malzemedir. Özellikle dış mekân zemin kaplamalarında tercih edilebilmektedir.

Zemin kaplama fiyatı konusunda malzeme seçimi yaptıktan sonra kullanılacak olan mekânın toplam metrekaresi belirlenmelidir. Çok geniş alanlarda metrekare fiyatı düşebilirken, küçük alanlarda farklı fiyatlar karşımıza çıkabilir. Bu durum biraz işçilikle de alakalı olabilmektedir. Kaliteli malzeme kullanımı kadar iyi işçilik uygulanması da önemlidir.

 

Bu Yazıya Tepki Ver