Antarktika Bilim Seferi: Türk Lise Öğrencilerinden Başarı Hikayesi

image_67b4ecd155054
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEKNOFEST ile Antarktika’nın Buluşması

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen 9. Ulusal Antarktika Bilim Seferi devam ediyor. Bu yıl, TEKNOFEST TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması Yer Bilimleri kategorisinde birinci olan 3 lise öğrencisi, “İnsansız Kutup Hava Aracı: Çeşitli Gaz ve İklim Ölçümlerini Yapmak Üzere Araç Üretilmesi ve Milli Kutup Veri Analizi Platformunun Geliştirilmesi” projesiyle sefere katıldı.

Antarktika Macerası

Öğrenciler, sefere katılmadan önce deneme çalışmalarını İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. İTÜ’deki çalışmalarına, daha önce Antarktika’da bilimsel araştırmalar yapan Doç. Dr. Mahmut Oğuz Selbesoğlu ve Doç. Dr. Bilge Tutak eşlik etti. Sefere katılan öğrenciler, Güney Kore’ye ait King Sejong İstasyonu’nu, Brezilya’nın Comandante Ferraz İstasyonu’nu ve Ekvador’un Pedro Vicente Maldonado Üssü’nü ziyaret ederek projelerini tanıttı.

Öğrencilerin Gözünden Antarktika

Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerinden Elif Sena istanbulbahis Şahin, sefer hakkındaki duygularını, “Çok gururluyuz ve uzun bir sürecin sonucunda buralara geldiğimizden dolayı içimizde ayrı bir heyecan var.” sözleriyle ifade etti. Şahin’in yanı sıra Kayra Ege Altun ve Şerif Ege Dartar da tasarımlarının amacını ve Antarktika’daki deneyimlerini paylaştı.

Türkiye’nin Gururu: Antarktika’nın Genç Bilim İnsanları

9. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Koordinatörü Prof. Dr. Burcu Özsoy, öğrencilerin başarılarından ve projelerinin uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öğrencilerimizin dronları başarıyla kalktı ve verileri topladı. Biz bütün bilim insanları da küçük bilim insanlarımızı alkışladık ve çok mutlu olduk.” şeklinde konuştu. Bu başarılı gençler, Türkiye’nin geleceğine ışık tutan, uluslararası alanda da adlarını duyuran isimler olarak gurur verici bir başarıya imza attılar.

Bu Yazıya Tepki Ver