HİBRİT OFİSLER YETENEKLERİN ORTAYA ÇIKMASINDA BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

11022022-hibritofis
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Pandemi etkilerinin halen sürdüğü ve bu süreçte alınan önlemler çerçevesinde iş gücünün önemli bir miktarının uzaktan çalışmaya devam ettiği günümüzde hibrit çalışmaya uygun ofis dizaynının önemi artmış durumda. Ev ve ofis birlikteliğini içeren “hibrit çalışma” yöntemi ofis çalışanlarının büyük bir çoğunluğu tarafından belirlenirken, ofislerdeki çalışma alanlarının yeniden tasarlanma ihtiyacı da ortaya konuyor. Hibrit ofis tasarımlarda da en önemli kriterlerin başında uzakta olan yeteneklerin iş yapış sürecine dahil edilmesi ve geniş bir yetenek havuzundan mesafelere bakılmaksızın yalnızca becerilerine göre seçilme kriterini öne çıkarıyor.

 

Avrupa çapında yeni bir oluşum olan Studio Alliance birliğinin Türkiye’den seçilen tek mimarlık şirketi olan DİEM’in Genel Müdürü C.Melih Şamlı, yurt içi ve yurt dışındaki bazı firmaların hibrit ofis tasarımlarını gündemlerine aldıklarını belirterek “Şirketlerin marka ve kültürünü yansıtmak yolunda önemli yapıtaşlarından biri olan ofisler artık hibrit tarzını yansıtmak zorunda. Şirketler, hibrit bir ofis bünyesinde çalışacak olanları artık çok farklı ve geniş bir skaladan seçebiliyor. Mesafe kavramı olmadan küresel ölçekte bile becerileri yüksek kişileri bünyeye katmak kolaylaşıyor” dedi.

 

Şamlı, bilgi ve becerinin büyük önem taşıdığı günümüzde dünya çapında bir havuzdan personel alımının giderek yaygınlaştığına da dikkat çekerek şunları söyledi;

 

“Hibrit iş yerleri personel alımını kısıtlayabilecek herhangi bir coğrafi sınır engelini ortadan kaldırıyor. Bunun yanında yapılan araştırmalar, uzaktan çalışanların yaklaşık yüzde 77’sinin üretkenliklerinin arttığını ve yükselen bir performans ortaya koyduklarını işaret ediyor. Verimlilikteki ve yeteneği ortaya koymaktaki bu artış, ofis ortamındaki sosyal ortamla dikkatlerin dağılmaması ve kesintisiz çalışma şeklinden kaynaklanabilir. Ayrıca, daha iyi kurulan iş ve özel yaşam dengesi sayesinde üretkenlikte de yükselişler meydana gelme durumu söz konusudur”

“İş-Yaşam Dengesi Sağlandı”

DİEM Genel Müdürü C.Melih Şamlı, pandemi odaklı çalışma devriminin birçok değişiklik getirdiğini de sözlerine ekleyerek “İnsanların nasıl, ne zaman ve nerede çalışmak istediklerine dair beklentilerindeki değişim aslında tüm sektörleri yeniden yapılanmaya yöneltti. Salgının, global ölçekte uzaktan çalışmayı ivmelenmesiyle çok daha fazla firma özelleştirilmiş iş deneyimi sunmaya başladı. Hibrit çalışma modeliyle olası dikkat dağınıklığı gibi unsurlarının önüne geçildiği gibi, kişilerin verimliliğinin de önünü açtı. Böylelikle insanların iş-yaşam dengesini de ihtiyaçlarına göre kurmalarına olanak sundu. Hibrit çalışma modelini birçok şirket salgın sürecinde keşfederken, şirketlerin çoğu çalışan motivasyonunu ve verimliliğini artıracak yeni çözümler üzerindeki araştırma ve çalışmalarını sürdürüyor. Klasik ofisler yerlerini artık çalışanları ve şirketleri özgürleştiren yeni nesil ofislere bıraktı. Böylelikle çalışanlar sosyal açıdan daha aktif olmaya ve çalışma ortamına daha çok sahip çıkmaya başladıkları ortama ulaştılar” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Bilgi;

 

Dünyanın en büyük markaları için 22 yıldır özel projeler üreten ve geleceğin işyerlerini tasarlayan DİEM, uluslararası ve ulusal kurumsal şirketlere konsept tasarımın ilk aşamalarından başlayarak değişim yönetimi, işyeri danışmanlığı, tasarım ve uygulama hizmetleri veren, sektörünün öncülerinden bir çözüm ortağı. Endüstriyel tesislerde tasarım ve inşaat alanlarında derinlemesine bir uzmanlığa sahip olmasının yanı sıra, yaptığı projeler tamamlandıktan sonra da şirketleri proje sonrası hizmetler ile de destekliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver