Kocaeli Liselilerinden Gurur Verici Başarı Mini Sumo Robotlarıyla Avrupa Şampiyonu Oldular

Screenshot_16
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Derince ilçesindeki Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, tasarladıkları mini sumo robotlarıyla Romanya’da düzenlenen Robochallenge 2023 yarışmasında Avrupa şampiyonu oldu.

Kocaeli’nin Derince ilçesinde yer alan Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü öğrencileri, Selim Tuğra Tosun, Mehmet Çiçek, Emre Mert Efe ve Doğu Baran Özgün’den oluşan Çınarlı Robot Takımı, büyük bir başarıya imza attı. Romanya’nın başkenti Bükreş’te 3-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Robochallenge 2023 yarışmasında ülkemizi temsil eden bu genç yetenekler, “Mini Sumo Kids” kategorisinde şampiyon oldu.

Bükreş Politeknik Üniversitesi tarafından organize edilen ve 19 farklı ülkeden 224 takımın 644 robotla yarıştığı bu büyük organizasyon, Avrupa’nın sosabet en prestijli robot yarışmalarından biri olarak kabul ediliyor.

Mini Sumo Robotları ve Yarışma

Çınarlı Robot Takımı, bu yarışmada mini sumo robotlarıyla büyük bir başarı elde etti. Mini sumo müsabakaları, iki robot arasında yapılan birebir karşılaşmalardan oluşuyor. Robotlar, rakip robotu iterek veya pist dışına çıkararak galip gelmeye çalışıyorlar. Özel kurallara göre tasarlanan bu robotların ağırlığı 500 gramı, en ve boy uzunluğu ise 10 santimetreyi geçmiyor.

Başarıya Giden Yol

Çınarlı Robot Takımı’nın danışmanları olan Elektrik bölümü öğretmeni Oğuzcan Bayrakdar ve elektronik bölümü öğretmeni Lütfi Biçer liderliğindeki ekip, bu başarıya ulaşmak için büyük bir emek harcadı. Robotik kodlama alanında kendilerini  sosabet giriş geliştiren öğrenciler, tasarladıkları robotları büyük bir özveriyle hazırladılar. Rakip ekiplerin videolarını izleyerek, robotlarını geliştirmek için çalışmalar yaptılar.

Başarılı bir deneyim yaşayan öğrenciler, Cumhuriyet’in 100. yılında elde ettikleri bu galibiyetin ardından daha birçok yarışmaya katılmayı hedefliyorlar. Kendi alanlarında daha fazla başarı elde etmek isteyen gençler, bu deneyimin onlara büyük katkı sağladığını vurguluyorlar.

Çınarlı Robot Takımı üyeleri, bu başarıya ulaşmanın kendileri için çok gurur verici olduğunu ifade ediyorlar. Gelecekte savunma projelerinde yer almak isteyen öğrenciler, bu alandaki yeteneklerini daha da geliştirmeye devam edeceklerini belirtiyorlar.

Bu Yazıya Tepki Ver