Tesla Model Y Fiyatlarına Yeni Zam Geldi İşte Güncel Fiyatlar

Screenshot_19
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla, Model Y fiyatlarına yeni bir zam yaparak fiyatları daha da yukarı çekti. Performance versiyonu 3 milyon TL’yi aşan bu güncelleme ile otomobilin fiyatları ne kadar oldu?

Tesla Model Y Fiyatları Yükseliyor

Tesla Türkiye, Kasım ayı itibarıyla Model Y fiyatlarını güncelledi. İlk olarak yaz favorisen aylarında ülkemizde tanıtılan Model Y, o dönemde 1 milyon 548 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştu. Ancak son güncellemelerle birlikte bu fiyatlar daha da yükseldi.

Performance Versiyonu 3 Milyon TL’yi Aştı

Kasım güncellemesiyle birlikte Tesla Model Y’nin en üst versiyonu olan “Performance” versiyonu 3 milyon TL sınırını favorisen giriş aşarak 3 milyon 5 bin TL’ye yükseldi. Bu zamla birlikte Model Y, yüksek vergi ve özel tüketim vergisi ile birlikte oldukça yüksek bir fiyat etiketine sahip oldu.

Güncel Fiyat Listesi

  • Model Y Standart: 2.305.854 TL
  • Model Y Long Range: 2.887.834 TL
  • Model Y Performance: 3.005.338 TL

Tesla’nın bu fiyat artışlarının nedeni henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve Almanya’daki üretim maliyetlerinin artması, fiyatların yükselmesine neden olabilecek etkenler olarak gösteriliyor.

Tesla Türkiye’deki Değişimler

Tesla Türkiye’de yaşanan bu fiyat artışlarının yanı sıra Ülke Müdürü Kemal Geçer’in ayrılması da dikkat çekti. Geçer, uluslararası ulaştırma şirketlerindeki deneyimi ile biliniyordu ve Tesla Türkiye’ye 2 yıllık bir sözleşmeyle katılmıştı. Ancak şu anki durumu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Tesla Model Y, bu fiyat güncellemesiyle lüks otomobil segmentinde daha da dikkat çekiyor ve fiyat performans analizi yapmak isteyenler için önemli bir referans oluşturuyor.

Bu Yazıya Tepki Ver