Trump Organizasyonu, Yargıtaydan Tazminat Teminatı Talep Ediyor

image_65f92a8eee4e5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trump Organizasyonu, 454 Milyon Dolarlık Tazminat Teminatı Almakta Zorlanıyor

Trump Organizasyonu Genel Danışmanı Alan Garten tarafından yapılan yazılı açıklamada, New York Temyiz Mahkemesine sunulan belgede, 454 milyon dolarlık tazminat cezasının tam tutarının teminat altına alınmasının mümkün olmadığı ifade edildi. Garten, “Davalılar, 464 milyon dolarlık temyiz teminatını elde etmede aşılamaz olduğu kanıtlanmış zorluklarla karşı karşıya bulunmaktadır” dedi.

Trump’ın Avukatları Teminat Taleplerini Yineledi

Trump’ın avukatları, 29 Şubat’ta New York Temyiz Mahkemesine cezanın toplam tahsilatının durdurulması için başvuru yapmış ve davadaki kararın fahiş olduğunu savunarak toplam 454 milyon dolar ceza tahsilatını durdurmak için 100 milyon dolarlık teminat ödemeye hazır olduklarını belirtmişlerdi. Ancak New York Başsavcılığı, Trump’ın icradan kaçmaya çalışacağı gerekçesiyle daha az teminat yatırılmasına karşı çıkmıştı.

Dava Süreci

New York Başsavcısı Letitia James’in Trump ve çocukları hakkında açtığı davadaki toplam 364 milyon dolar para cezasının yanı sıra New York Temyiz Mahkemesine yapılacak teminat ödemesi için Trump’ın 25 Mart’a kadar süresi bulunuyor. Dava kapsamında Trump’a emlak dolandırıcılığı suçlamaları yöneltilmiş ve Trump’ın mal varlıklarına haciz konulması engellenmeye çalışılmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver