112 Acil Sağlık Hizmetleri ile 5,5 Milyon Hastanın Nakli Gerçekleştirildi

image_656c541d6bb0a_76T9ro
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nin önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Ülke genelindeki istasyon sayısının artmasıyla birlikte, kara ambulanslarının da sayısının yükseldiğini belirten Bakan Koca, bu yıl sadece kara ambulanslarıyla 5,5 milyon hastanın nakledildiğini duyurdu.

Kırsal bölgelerdeki acil sağlık hizmeti istasyonlarının sayısının artırıldığını vurgulayan Bakan Koca, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nin etkin bir şekilde hizmet verdiğini söyledi. Ayrıca, 112 kara ambulanslarının her türlü coğrafi yapı ve iklim şartlarına uyum sağlayabilmesi için palet takılabilen 232 ambulansa sahip olduklarını belirtti.

Bunun yanı sıra, Bakan Koca, 21 kombi paletli ambulansla kış şartlarında da hizmet verdiklerini ve 6 deniz ambulansıyla binlerce hasta taşıdıklarını ifade etti. Ayrıca 13 helikopter ambulansının da 244 organ ve 42 bin 729 hasta ve yaralıyı taşıdığını söyledi.

Hava ambulanslarının da önemine değinen Bakan Koca, Ankara ve İstanbul’da konuşlanan 2 uçak ambulansının binlerce hasta ve yaralıyı taşıdığını belirtti. Ayrıca, yurt dışına ve yurt dışından gelen hastaların da nakillerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye’nin acil sağlık hizmetlerindeki gücünün tartışılmaz olduğunu ifade eden Bakan Koca, acil sağlık çalışanlarının özverisiyle gurur duyduklarını belirtti. 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası sebebiyle tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Bu Yazıya Tepki Ver