2025 Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Uzatıldı!

image_66f677e9b6f4e
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan Önemli Duyuru

2025 yılı Hac organizasyonu kapsamında, önemli bir gelişme yaşandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adaylarını ilgilendiren bir açıklama yaptı. Daha önce 5-16 Eylül 2024 tarihleri arasında alınması planlanan 2025 hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için süre uzatıldı.

Yeni Son Başvuru Tarihi 27 Eylül

Hac ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları, 2025 hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için son başvuru tarihinin 27 Eylül Cuma günü olduğunu bilmelidir. Bu süreçte, başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek ve başvuru için 750 lira ön kayıt ücreti anlaşmalı bankalara yatırılacaktır.

Önemli Detaylar

– Engelli, hasta veya yaşlı olanlar, müracaatlarında hacca daha önce hiç gitmemiş birini refakatçi olarak kaydettirebilecektir.
– 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenler, çocuklarının ön kayıtlarını yapabilecek. Bu durum, ebeveylerinin kura kat sayılarını etkilemeyecektir.
– Akrabalık bağı olmayanlar, grup halinde en fazla 7 kişiyle müracaat edebilecek ve tek bir kura numarası ile kuraya katılabilecektir.

2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için son gün bugündür. Bu süreçte tüm işlemler e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecektir. Hac ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adaylarının bu güncellemeden haberdar olması önemlidir.

Bu Yazıya Tepki Ver