Abkant Büküm Kullanım Alanları Nerelerdir?

Abkant büküm makinası metal ürünlerin bükülerek istenilen forma sokan bir makinadır.

inokslazer (8)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Abkant büküm makinası metal ürünlerin bükülerek istenilen forma sokan bir makinadır. Merak ürünlerin değişim göstererek istenilen formatta değişim gösterdiği saç şekillendirme tezgâhı olarak da bilinir. Diğer bir türü de caka olarak bilinir. Sac metaller abkant büküm makinasının pres yaparak değiştirdiği ürünlerdir. İnokslazer ile istenilen şekil ve formata girer. Belli ölçülerde sac metaller kıvırmaya yarayan ve bilgisayar kontrolü olan makine, bükme işlemini gerçekleştirir. İmalathanelerde oldukça önemli bir kullanım alanına sahiptir.

Abkant Bükme Çeşitleri Nelerdir?

  • Birçok bükme çeşidi bulunur. Bunlardan bazıları ise aşağıdaki gibidir:
    Serbest Büküm, iki kalıbın baskı sırasında üst kalıbın alt kalıba baskı uygulaması sonucu boşlukta kalan madde bükülerek istenilen sonuç elde edilir.
  • Tam kalıp bükme ise, üst kalıp ile boşluk bırakmadan baskı oluşturularak elde edilen sonuçtur.
  • Basma ve kıvırma yöntemi de, iki kısımda gerçekleşir. Birincisi öncelikle kıvrım yapılır, sonrada üst kalıpla presleme yapılarak sac şekil alır.

Eskişehir lazer makinaları arasında en iyisidir. Birçok bükme çeşitleri bulunur. CNC kontrolü ile çalışırlar. Kalınlık derecesine göre de hesaplama sistemi de bulunur. Eskişehir kaynak kesim makinalarında ön sırada gelir ve büküm makinası da oldukça revaçtadır. Ekonomik fiyatlarda bulunan makine istenilen çeşit aralığına sahiptir. İstenilen özelliğe sahip olmakla beraber kullanım açısından da kolaylık sağlar. Merak edilen birçok ürün için İnokslazer firmasının web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver