PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN SELÜLİTLERİNİZDEN ARINMA YOLLARI

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Selülitleriniz sizi rahatsız ediyorsa, yalnız değilsiniz çünkü selülitler her kadının kabusudur. Selülit hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilirken, östrojen nedeniyle kadınlarda daha sık olarak bulunur. Dahası, kadınların derileri, erkeklere göre daha incedir ve bu da selülitin çirkin görünümünü daha belirgin kılar. Selülit sadece fazla kilolu olmak ile ilişkili değildir, ortalama kilolu kişilerde ve hatta zayıf denebilecek kişilerde de görülür. Genler, hormonlar, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı ve sigara içmek selülit oluşumuna katkıda bulunan faktörlerdir.

Selülitten kurtulma veya en azından azaltma arzumuz selülit tedavisi için en iyi yöntemi aramamıza sebep olur. Akıllardaki en büyük soru bu kadar selülit tedavisi arasından hangisinin daha etkili ve size göre olduğudur. Dermatologlar en etkili selülit tedavisini bulmak için araştırmalar yürütüyorlar. Araştırmalara göre bazı selülit tedavileri sayesinde selülitler daha az fark edilebilir hale gelir veya en azından bir süre için kaybolurlar.

Selülitle mücadelede kullanılabilecek birkaç yöntem vardır. Aşağıdakiler, en popüler selülit tedavileri arasındadır. Daha fazla bilgi veya randevu almak için sitemize https://www.drmustafakaratas.com/tedaviler  göz atabilirsiniz.

Selülit Tedavisi Yöntemleri

  1. Liposuction

Bu cerrahi işlem, cilt üzerinde küçük bir kesik yardımı ile bir kanül yerleştirilmesini ve aşırı yağ birikintilerinin katmanlarını emmesi ile gerçekleştirilir. Liposuction standart ve oldukça yaygın bir selülit tedavisidir. Aynı zamanda Liposuction, yağ sorunlarına etkili ve hızlı bir çözüm sağlar. Ancak selülit ciltte kalmış vücut yağlarıdır ve bazen liposuction etkili olmayabilir. Liposuction tedavisinin en büyük avantajı operasyon sonrası anında gözle görülür sonuçlar sağlamasıdır.

  1. Akustik dalga tedavisi

Akustik dalgalar selülitleri yok etmek için yüksek basınçlı ses dalgalarının kullanıldığı bir selülit tedavisi metodudur. Akustik dalga terapisi, vücudun bazı bölgelerinde neovaskülarizasyon adı verilen bir işlemi tetiklemek için bu yüksek basınçlı akustik dalgalardan gelen enerjiyi kullanır. Neovaskülarizasyon gerçekleştiğinde, yeni kan damarları oluşur. Bu durum, bölgedeki kan akışını iyileştirmeye yardımcı olur. Böylece yağ hücreleri artıkları iyi ve dengeli kan akışı sayesinde selülitli bölgelerden uzaklaştırır. Akustik dalga tedavisi, kalp hastalarına, böbrek taşlı insanlara, kırık ve eklem iltihaplı insanlara yardımcı olmak için de kullanılmaktadır.

  1. Endermoloji

Endermoloji, masaj kullanarak dokuların yuvarlanması ve manipülasyonu yoluyla mekanik yollarla selülit azaltma işlemidir. Endermoloji cerrahi olmayan bir işlemdir ve sadece selülit görünümünü iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda dolaşımı iyileştirir, küçük kas ağrılarını hafifletir, cilt tonunu ve cilt ışımasını iyileştirir. Endermoloki sayesinde zararlı toksinler ve kapana kısılmış vücut yağları vücudunuzdan çıkarılır. Bu tedavi aynı zamanda cildi pürüzsüzleştirir ve dolgunlaştırır, selülit azaltmalarında oldukça etkilidir. Birkaç seans gerekebilir, etkileri kalıcı değildir.

  1. Mezoterapi

Mezoterapi enjeksiyonlarının selülit tedavisi için gerçekten faydalı olduğu söylenir. Mezoterapi, selülitli bölgelere belirli tür selülit eritici ilacın sürülmesiyle yapılan bir yöntemdir. Mezoterapi bittikten sonra hemen sonuç alırsınız. Fakat tedavi etkileri geçicidir ve hassas ciltler için doktor onayı gerekir.  İstenen sonucu almak için birden fazla seans gerekir.

Daha fazla bilgi veya randevu almak için sitemize www.drmustafakaratas.com göz atabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver