Banka Sınavları Hakkında Merak Edilenler

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Banka sınavları kamu bankalarının kendi bünyelerinde düzenlemiş oldukları sınavlardır. Bankalar işe alım sürecinde öncelikle ilgili pozisyona ait bir iş ilanı yayınlarlar. Bu iş ilanı hem bankaların resmi web sayfalarında hem de kariyer sitelerinde yer alır. Belirli bir süre için yayınlanan bu iş ilanlarına sizlerde süresi dolamdan bir cv ile başvuru yapabilirsiniz. Süresi dolan ilanlar değerlendirilmek üzere insan kaynakları departmanına aktarılır.

İş ilanlarına gelen cv’ler arasından bu iş için en uygun olan kişiler seçilir. Daha sonra bu kişiler banka sınavları için çağırılır. Bazı bankalar bu sınavları genel müdürlüklerinde yaparken bazıları da online olarak yapabilmektedir. Ve yine bazı bankalar sınavları tek aşamalı olarak yaparken, bazıları da iki aşama halinde yapabilmektedir. Yani sınavın şekli ve yeri tamamen bankaların inisiyatifinde olan bir durumdur.

Banka sınavlarının ardından bu sınavı geçen adaylar için son aşama olarak mülakat süreci başlayacaktır. Sınavlardan geçen kişiler banka yetkilileri ile yüz yüze yapacakları bir mülakat ile son değerlendirmeye alınmaktadır. Bu değerlendirmeden de olumlu sonuca ulaşan kişiler artık başvurdukları pozisyon üzerinden bankada çalışmaya başlayacaklardır.

Nurkan Aydoğan

Nurkan Aydoğan 2004 yılından bu ayan aktif olarak iş yaşamının içerisinde olan ve özellikle bankacılık sektöründe ülkenin ileri gelen bankalarında birçok farklı pozisyonda yer almış bir kişidir. Sizlerde kendisinin bu alanda sahip olduğu tüm deneyimlerden faydalanabilmek için web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver