İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Kuveyt’in İran teknesine müdahalesini yasa dışı olarak nitelendirdi ve 4 vatandaşın serbest bırakılmasını talep etti.
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Kuveyt’in Basra Körfezi’nde bir İran teknesine müdahale ederek dört vatandaşı gözaltına almasını “yasa dışı” ilan etti. Bakan Arakçi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, bu eylemin açık bir anlaşmazlık yaratma girişimi olduğunu belirtti. İran, gözaltına alınan vatandaşlarının derhal serbest bırakılmasını talep ettiğini duyurdu.
Arakçi, Kuveyt’in müdahalesinin ABD’nin İran’a saldırı için kullandığı bir adanın yakınında gerçekleştiğini ifade etti. İran’ın karşılık verme haklarını saklı tuttuğunu vurguladı.
Kuveyt, 12 Mayıs’ta İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı silahlı bir grubun Bubiyan Adası’na sızmaya çalıştığını iddia etmişti. Kuveyt İçişleri Bakanlığı, grubun özel bir balıkçı teknesiyle sızma görevini itiraf ettiğini açıkladı.
İran Dışişleri Bakanlığı ise bu iddiaları asılsız bulduğunu belirtti. Bakanlık, dört İranlının deniz devriye görevi sırasında seyrüsefer arızası nedeniyle Kuveyt kara sularına girdiğini savundu. Kuveyt’in bu durumu “siyasi propaganda” haline getirdiğini ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]